Dinamo je s 1-0 pobijedio Wolfsberger AC

06.11.2020. 08:55:00

Dinamo je s 1-0 pobijedio Wolfsberger AC u siromašnoj utakmici trećeg kola Europa lige

Dinamo je ostao neporažen u Europa ligi nakon što je s minimalnih 1-0 pobijedio Wolfsberger AC na Maksimiru u utakmici trećeg kola u skupini K. Utakmica je bila siromašna, nikakvog ritma i bez prilika, ali Modri sada imaju pet bodova nakon tri kola i još nisu primili niti jedan jedini gol.

Znaci upozorenja bili su tu. Wolfsbergu su nedostajala trojica bitnih igrača, uključujući vjerojatno i najboljeg. Dinamu četvorica (Dominik Livaković, Petar Stojanović, Luka Ivanušec i Bruno Petković), plus trener Zoran Mamić. COVID-19 napravio je svoje.

Zato i nije trebalo začuditi da se počelo oprezno, isprekidano, bez jasne ideje ili prevlasti jednih ili drugih. Dinamo je prvi put uopće šutirao tek u 19. minuti, kada su Lovro Majer i Arijan Ademi doveli loptu do Marija Gavranovića u kaznenom prostoru.

Švicarac je trebao zabiti, ali njegov udarac iz prve završio je na tribinama.

S druge strane, gosti nisu pokazali niti to. Wolfsberger AC do kraja poluvremena nije imao niti jedan ozbiljnije organizirani napad i na odmor se otišlo s nepopularnih 0-0. Zapravo, najveće uzbuđenje prvog poluvremena priredio nam je Matthäus Taferner, koji je u 45. minuti zaradio drugi žuti karton i isključenje.

Sva sreća da je COVID-19 zatvorio i maksimirske tribine. Dinamo je tako odigrao i peto uzastopno poluvrijeme u Europa ligi bez da je zabio ili primio pogodak.

Pet poluvremena, pet nula. S obzirom na prikazano od obje momčadi, nula i je najbolji opis.

Identično se nastavilo i u drugom poluvremenu. Dinamo je anemično napadao, ali nije znao što s loptom kada pređe centar. Wolfsberger AC niti s 11 igrača nije pokazao napadačkih ambicija, možete misliti kako je igrao s igračem manje. I tako, povuci, potegni, minute su odmicale, a nogometa nije niti bilo.

Do 65. minute niti jedna momčad nije šutnula u okvir gola. Prva obrana na utakmici bila je djelo Alexandera Koflera koji je u 71. obranio Ademijev udarac glavom. Tu se utakmica i prelomila. U 75. je u igru je ušao Iyayi Atiemwen, dvije minute kasnije uslijedio je i drugi udarac u okvir, ali Kofler ovoga puta nije imao šanse.

Majer je ubacio, a džoker s klupe Atiemwen sjajno štopao i zabio za 1-0. Nakon 256. minuta igre, Dinamo je zabio prvi gol u Europa ligi. Do kraja utakmice nije primio, kao niti u prve dvije i neporažen se trenutno nalazi na vrhu svoje skupine.

S gol razlikom 1-0.

Izvor: telesport.telegram.hr/Foto: telesport

Izvorni autor: Telesport

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.