Dinamo je u subotu na Europskom trgu počeo slavlje svog 111. rođendana

24.04.2022. 10:48:00

 
  

GNK Dinamo 26. travnja slavi svoj 111. rođendan te je povodom toga klub organizirao “Dinamo fest” – proslavu rođendana i druženje s navijačima!

Dinamo fest na Europskom trgu povodom obilježavanja 111 godina GNK Dinama

Foto: Pixell

Brojni navijača kao i najmlađi Zagrepčani okupili su se na Europskom trgu, gdje je Dinamo priredio cjelodnevni program za sve uzraste.

Centar Zagreba u subotu je bio obojen u plavo. Na Europskom trgu Dinamo je počeo slavlje svog 111. rođendana, koji je na programu 26. travnja. Bilo je zaista zgodno, okupilo se mnoštvo navijača i simpatizera modrog kluba, ponajviše djece s roditeljima, ali daleko od toga da su samo klinci mahali Dinamovim zastavama i pjevali prigodne refrene. Na jednom mjestu bilo je puno generacija, onih mladih, srednjih godina i starije gospode. Stiglo je dosta turista s raznim krajeva svijeta koji su se tu našli naravno slučajno, pa su nas pitali što se to događa, kakva je to veselica u centru grada. Prodavali su se burgeri, hot-dogovi, kokice, ništa nije moglo proći bez slavnih Zagrebačkih mažoretkinja, rezala se velika Dinamova rođendanska torta, koja se dijelila svima koji su bili na startu plave rođendanske proslave.

Vrhunac je, naravno, bio dolazak igrača, on je izazvao opće oduševljenje, iz Maksimira su pristigli kapetan Arijan Ademi, Mislav Oršić, Dominik Livaković, Josip Mišić, Luka Ivanušec, Josip Šutalo i Marko Tolić. Oni su jednostavno bili - okupirani. Bacali su se klinci na njih, tražili autograme, a plavi dečki su ih strpljivo potpisivali sat vremena, usput se, naravno, i fotkali s veselim licima oko sebe. "Dinamo fest", kako se naziva plavo rođendansko slavlje, a koje se nastavlja i u nedjelju, zaista je bio zgodan događaj, koji je trajao do večernjih sati.

Dinamo fest na Europskom trgu povodom obilježavanja 111 godina GNK Dinama

Foto: Pixell
 

Mi smo iz slavljeničke atmosfere uspjeli istrgnuti Dinamovog kapetana Arijana Ademija, s kojim smo porazgovarali o aktualnoj situaciji u klubu, dolasku novog trenera Ante Čačića...

 

- Na bini sam pred naših navijačima svih generacija poslao jasnu poruku u ime momčadi - siguran sam i uvjeren da će naslov prvaka ostati u Zagrebu! - kazao je kapetan Arijan Ademi.

Dinamo fest na Europskom trgu povodom obilježavanja 111 godina GNK Dinama

Foto: Pixell

Kad smo ga pitali o prvim dojmovima oko novog privremenog trenera Ante Čačića, rekao je sljedeće...

- Ante Čačić me uveo u udarnu postavu Dinama. Upoznat sam s njegovim radom, imali smo s njim iznimno dobrih rezultata, siguran sam da ćemo nastaviti i ovoga puta.

 

Može li se u posljednjih pet kola dogoditi poboljšanje u Dinamovoj igri?

- Nadam se da hoće. Mislim da ćemo biti bolji nego što smo bili u posljednje vrijeme.

 

Izgledalo nam je kao da ste izgubili energiju, kako je vratiti?

- To vam je uvijek tako. Kad se gubi, onda izgleda da se nema energije, a kad se pobjeđuje, onda izgleda da je ima. Moramo se vratiti pobjedama, to je najbitnije.

 
 

Što vam je rekao Ante Čačić kad je preuzeo svlačionicu?

- Rekao nam je da svi igrači koji su u našoj svlačionici tu zaslužuju biti, da znaju igrati nogomet, da samo treba vratiti samopouzdanje, da je to krucijalno!

 

Je li se trener puno promijenio u ovih skoro deset godina koliko nije bio u Dinamu?

- Ne, Ante Čačić je ostao isti!

 

U nedjelju slijedi Gorica, debi Ante Čačića u novom maksimirskom mandatu, još jedna od krucijalnih utakmica u borbi za naslov prvaka?

- Gorica je u odličnoj formi, trener Toplak ih je baš dobro probudio, igraju dobar nogomet. Međutim, mi nemamo što drugo nego otići tamo po tri boda, dati sve od sebe i vratiti se na pobjedničke staze - zaključio je Ademi.

Izvor: sportske.hr/Foto: Pixell

Izvorni autor: Davorin Olivari

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.