Dinamo Osijeku preoteo tri vrhunska talenta, u Gradskom vrtu ih zaboravili

25.06.2021. 10:50:00

Nakon što su doveli svjetsku klasu 2006. godišta, s Maksimira su angažirali još dvojicu mladića.

Pisali smo već da je Dinamo doveo dojučerašnjeg Osijekova pionira Svena Sopića. Igrač je 2006. godište, svi tvrde da se radi o velikom talentu, potencijalnoj svjetskoj klasi, iako, naravno, nitko ne zna u što će se razviti. Sopić je jedan od glavnih igrača Osijekove pionirske generacije koja je “pomela” HNL, ostavivši iza sebe Hajduk i Dinamo za 7, odnosno, 16(!) bodova.

Osijek, priča se zabunom, nije produljio stipendijske ugovore 15-ak svojih igrača, oni su od 31. svibnja slobodni igrači i Dinamo je to iskoristio. Ne samo Sopić, potpisao je za Modre i još jedan član te generacije, Matej Perić, krilni napadač, koji je zabio 22 gola i bio drugi strijelac pionirske lige prošle sezone.

Ni to nije sve, potpisao je za Dinamo i Mihael Mihaljević, godinu dana mlađi igrač, rođen 2007. U Dinamu su očito ozbiljno shvatili poruku prošle sezone, gdje pioniri i juniori nisu bili prvaci, krenuli su u “napad”.

Osječani su, čini se, pogriješili, Dinamo je to iskoristio. U vremenu kad su ta dva kluba postali veliki rivali, ovi su transferi posebno odzvonili.

Izvor: sportske.hr/Foto: NK OSIJEK

Izvorni autor: Tomo Ničota, SN/Foto: NK OSIJEK

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.