Dinamo prodao još jednog igrača, Lauritsen se vraća kući!

30.01.2023. 12:16:00

‘Hvala navijačima na sjajnoj podršci od prvog dana, to ću sigurno pamtiti, bilo je baš posebnih utakmica‘
 
  

Nakon Mislava Oršića, Dinamo je realizirao još jedan izlazni transfer. Danski stoper Rasmus Lauritsen karijeru će nastaviti u Bröndbyju, godinu i pol dana prije isteka ugovora s Dinamom.

Posao je završen, a ranije informacije govorile su da bi Modri na ime transfera s realnim bonusima trebali zaraditi 3 milijuna eura, plus 20 posto od sljedećeg transfera.

- Došao je trenutak kad odlazim iz Dinama. Htio bih zahvaliti klubu na povjerenju koje sam dobio kada sam stigao u Zagreb prije nešto više od dvije godine. Odigrao sam 80 utakmica za Dinamo, osvojio četiri trofeja, sudjelovao u fantastičnim trenucima i sretan sam što sam bio dio ove ekipe. Ali evo, to je nogomet, svaki igrač želi igrati što više i u dogovoru s klubom odlučio sam nastaviti karijeru u Danskoj. Hvala navijačima na sjajnoj podršci od prvog dana, to ću sigurno pamtiti, bilo je baš posebnih utakmica i slavlja i hvala na nezaboravnim trenucima, kazao je Rasmus za službenu stranicu kluba.

image

Rasmus Lauritsen

 Foto: Orange Pics Bv/alamy 

Omeragić pred finalizacijom

Ante Čačić nije imao ništa protiv izlaznog transfera Lauritsena. Istina, kazao je kako ove zime može otići samo Dominik Livaković, ali shvatili ste, mislio je samo na stožerne igrače. Zbog toga je i podigao rampu za odlazak Arijana Ademija. Lauritsen, koji je u karijeri nastupao za danske klubove Vejle, Skive i Midtjylland, te koji je za Dinamo odigrao 80 utakmica, uz tri pogotka i dvije asistencije, nije bio među njima. Kad se zbroje rezultati prodaja Mislava Oršića i sada Rasmusa Lauritsena, onda je mogući priljev u Dinamovi blagajnu 11 milijuna eura.

image

Bećir Omeragić

Foto Fabrice Coffrini/Afp  

Oršić je prodan za 6 milijuna eura, s mogućim realnim bonusima ukupno bi Modri trebali zaraditi 8, a na Lauritsenu 3. A također se oslobodio njihovih plaća, 3-godišnje Oršićeve i 1,5-godišnje danskog stopera. Tu leži “zarada” od još 4,4 milijuna eura - 3,6 milijuna eura od Oršića i tih 0,8 milijuna eura od Lauritsena. Lauritsenovim odlaskom Modri na stoperskim pozicijama imaju Josipa Boška ŠutalaDinu Perića, do ljeta i Theophilea. Tu je i mladi Jakov Gurlica, pred potpisom profesionalnog ugovora je Moreno Živković, a po našim informacijama pri kraju je završetak posla oko dolaska Švicarca Bećira Omeragića. U sljedeća dva-tri dana bi se trebalo saznati hoće li stići u ovom zimskom mercatu ili ipak na ljeto kad klub napusti Theophile.

Turske senzacije

Za kraj istaknimo da turskim medijima nije uputno previše vjerovati jer svakoga dana bubaju razne “senzacije”. Recimo, prvo su pisali da Fenerbahče želi dovesti jednog od najboljih vratara svijeta, Dominika Livakovića. Međutim, nikakva ponuda za Livija nije stigla. Čak niti upit iz turskog kluba. Do sada je za reprezentativnu “jedinicu” stigla samo usmena ponuda od 7 milijuna eura odaslana iz Nottingham Foresta, koja je odbijena. Takve su informacije iz Maksimirske 128.

image

Bruno Petković

 Foto: Focus Images/Ddp Usa 

Sad, pak, Turci pišu da su Fenerbahçe i Galatasaray, dva turska velikana, zainteresirana za Brunu Petkovića. Čak i da jesu, malo je vjerojatno da bi moglo doći do njegova odlaska iz plavog doma. Kao što je zaustavio Ademija, tako bi trener i sportski direktor zaustavio i Petkovića. On je jedan od krucijalnih igrača modrog kluba, a takve Čačić ne želi prodavati. Ne samo to, kad bi se Petković prodao, momčad bi ostala samo na dva napadača, Josipu Drmiću Mahiru Emreliju. Kako smo već pisali, Čačić s posudbe ne misli vraćati Sandra Kulenovića, tako da je izvjesno da Petković ove zime ostaje u plavom domu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Izvor: sportske.hr/Foto: fah

Izvorni autor: Davorin Olivari

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.