Dinamo sprema nešto veliko! Modri imaju svoje adute, je li ovo udarni sastav za spektakl na Maksimiru?

16.09.2021. 17:13:00

Damir Krznar, suradnici i igrači spremaju rušenje Čekićara na otvaranju Europske lige

Nije više bitno što je bilo prije četiri dana, tjedan, dva, tri... Nema više veze ni što je Dinamo onako uvjerljivo i neočekivano ispao od Šerifa, što je u HNL-u prosuo bodove gdje se nije nadao, što je potom uvjerljivo slavio u derbiju u Osijeku. Nema sad ni veze što je Krznar tragao za momčadi, sustavom, formom nekih važnih igrača i što još stvari nisu sjele na svoje mjesto, što se traži napadač, “killer”. Nema veze ni što su Modri u zadnje četiri europske utakmice zabili samo dva pogotka, što u zadnje tri utakmice (HNL i Europa) nisu primili ni gol. Odlasci, dolasci, reprezentativci i oni koji (trenutačno) nisu. Sve to ostaje iza Dinama, taj prvi dio sezone je arhiviran i sad kreće novo poglavlje, nova stranica sezone.

Dobar izbor za start

Nekad bi u Maksimiru utakmicu s klubovima poput West Hama, klubovima iz najjačih liga ili zvučnih imena, dočekivali sasvim drugačije. S (pre)velikim respektom, sa željom da se pruži častan otpor i da se ne primi puno, pa ako se pritom izbjegne poraz - super. Međutim, Dinamo je s godinama promijenio vlastiti status i vlastiti stav, danas Modri mogu bez ustezanja reći - hoćemo pobjedu!

 
 



Dinamo ima europski gard, ima iskustvo, rezultate, zna igrati na rezultat. Ima i tradiciju da upravo sredinom rujna - bez obzira na to što se događalo u prvom dijelu sezonu, a znalo je biti i velikih potresa i pesimizma - igra odlično i pobjeđuje. Villarreal, Arsenal, Fenerbahče, Atalanta, svi su oni padali u Maksimiru u ovom terminu, moćni madridski Real jedva je izborio minimalnu pobjedu. Nema razloga sumnjati da će ovaj četvrtak biti drugačiji, strahovati da će Dinamo zakazati.

West Ham je na prvu najatraktivniji, najskuplji protivnik, dolazi iz Premiershipa, samim time izaziva posebnu pažnju. I uvijek je dobro s takvim suparnikom da Dinamo igra odmah na početku, na svom stadionu.

Brojni upitnici

Hoće li Englezi staviti Europsku ligu u drugi plan i razmišljati o Manchester Unitedu i prvenstvu, hoće li David Moyes čuvati neke važne karike za prvenstvo ili će punom snagom istrčati u Maksimiru? To su odluke koje mogu usmjeriti utakmicu, ali u Maksimiru ne razmišljaju previše o tome, niti trebaju razmišljati. Moraju gledati sebe, kako izvući sve najbolje iz svojih vrlina, jer Dinamo ima kvalitetu srušiti još jednu londonsku momčad u Zagrebu. Samouvjereno svi iz modre svlačionice poručuju kako uopće ne razmišljaju o trećem mjestu i proljeću u Konferencijskoj ligi, već idu na prvo mjesto. Idu protiv West Hama na pobjedu, želja je otvoriti natjecanje s tri boda, a onda i nastaviti u tom ritmu, sve do prolaska skupine.

Prva od šest

Damir Krznar, suradnici i igrači spremaju rušenje Čekićara. Ima Dinamo svoje adute, ima igrače koji su već potpisali velike “skalpove”, imat će uza sebe i publiku, poticaj s tribina. West Ham nije ključna, presudna utakmica za Dinamove ambicije, tek je prva od šest, neće biti dramatično niti ako ne završi dobro, bit će još prilike uhvatiti korak. Međutim, pobjeda bi donijela novu energiju, pozitivu, samopouzdanje i zamah za nastavak sezone, potvrdila bi da je ovaj Dinamo još uvijek vrijedan velikog europskog rezultata. Padali su u Maksimiru i jači od West Hama, nema razloga ne vjerovati u novi trijumf. Dinamo opet sprema nešto veliko!

image
Mogući sastavi
 SN

Izvor: sportske.hr/Foto: fah

Izvorni autor: Tomo Ničota

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.