Dinamo u osmini finala Europske lige izvukao Tottenham: Mourinho dolazi u Zagreb!

26.02.2021. 17:02:00

U sjedištu UEFA-e u švicarskom Nyonu održan je ždrijeb osmine finala Europske lige.

U osmini finala Europske lige zagrebački Dinamo igrat će protiv Tottenhama.

Prva utakmica igrat će se 11. ožujka, a uzvrat je 18. ožujka. Kako stvari stoje, obje bi se trebale igrati na neutralnim terenima, a službena odluka bit će donesena kroz nekoliko dana.

Odlučio je tako ždrijeb koji je održan ovog petka u sjedištu UEFA-e u Nyonu. Kuglice je izvlačio bivši švicarski reprezentativac Hakan Yakin, koji nije donio sreću Modrima.

Namijenio im je Tottenham, jedan od najatraktivnijih, ali i najtežih mogućih suparnika u ovoj fazi natjecanja, a k tome je odlučeno, budući da je Dinamo prvi izvučen, kako će se revanš igrati u sjevernom Londonu.

Nakon što je 49 godina čekao na "europsko proljeće", Dinamo je u zadnje tri sezone drugi puta stigao do osmine finala Europske lige.

Spursi u šesnaestini finala natamburali Dinamove znance

U sezoni 2018./2019. Modri su pod vodstvom Nenada Bjelice dogurali do osmine finala te potom izgubili od Benfice. Prošle sezone zaključili su europski put u skupini Lige prvaka, a ove sezone pod vodstvom Zorana Mamića osvojili su prvo mjesto u skupini EL s 14 bodova i jednim primljenim golom, a potom u šesnaestini finala izbacili Krasnodar. Sada ih čeka Tottenham.

Londonski sastav na putu je do osmine finala izbacio Wolfsberger s 4:1 i 4:0.

Prve utakmice osmine finala su 11. ožujka, a uzvrati su tjedan dana kasnije.

Četvrtfinale se igra 8. i 15. travnja, dok su polufinala 29. travnja i 6. svibnja.

Ove sezone finale je 27. svibnja u Gdanjsku.

Parovi osmine finala Europske lige:

Ajax - Young Boys
Dinamo Kijev - Villarreal
Roma - Šahtar
Olympiacos - Arsenal
DINAMO ZAGREB - Tottenham
Manchester United - Milan
Slavia Prag - Rangers
Granada - Molde

Izvor: gol.hr/Foto: Afp

Izvorni autor: gol.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.