Dinamov razigravač Luka Ivanušec otkrio na kojeg igrača West Ham Uniteda treba najviše pripaziti

15.09.2021. 10:20:00

Nogometaši zagrebačkog Dinama s nestrpljenjem čekaju deseti nastup u nogometnoj Europskoj ligi. Jer sjećanja na proljeće i ulazak u četvrtfinale, u kojem su izgubili od kasnijeg pobjednika Villarreala, budi lijepe uspomene. Ovog četvrtka, u goste Modrima dolazi engleski West Ham United, pojačan hrvatskim reprezentativcem Nikolom Vlašićem

Uoči prve utakmice nove sezone Europske lige, a koju Modri otvaraju ovog četvrtka (18.45 sati, Arenasport 1, MAXtv) na svom stadionu, pred novinare je stigao i glavni kreativac, Luka Ivanušec, koji nakon odlaska Lovre Majera, ima itekako važnu ulogu u Krznarovoj momčadi.

A koliko dobro Ivanušec odrađuje svoje zadatke, vidjelo se i po pozivu izbornika Zlatka Dalića u hrvatsku reprezentaciju, te prema igrama u dresu Vatrenih.

I baš ti rujanski dani bili su prilika Ivanušecu da bolje upozna Nikolu Vlašića, novog igrača West Ham Uniteda.

'On je potpisao taman prije reprezentativnog ciklusa pa i on nije upoznat s klubom. Nismo previše pričali o toj utakmici. Atmosfera je dobra, jedva čekamo utakmicu, a mislim da ne treba previše uspoređivati utakmicu s West Hamom i onu s Tottenhamom prije nekoliko mjeseci, jer to nisu iste ekipe. Trebamo se fokusirati na utakmicu koja nas čeka i vjerujem da će biti dosta drugačija utakmica nego ona sa Spursima', rekao je na početku Luka Ivanušec.

 

Znaju Modri da ih očekuje jako dobra momčad iz Premiershipa, a kako bi ih pobijedili, trebat će im pravi pristup.

'Sigurno da očekujemo da će i oni biti pravi, da će ići 100 posto i u ovom natjecanju jer je to sportski. Očekujemo to i od nas, a što se tiče taktičkog dijela ne bih pričao o tome. Imamo taktički plan, ali ostavio bih to za sebe. Antonio je jako kvalitetan igrač, vidjeli smo na analizama da je opasan napadač. Treba se koncentrirati i na vezne igrače jer su jako dobri, ipak se radi o West Hamu. Ne bi se trebali fokusirati na jednog igrača, nego na sve njih. Plan imamo i to ćemo probati provesti', jasan je Ivanušec pa nastavlja:

'Igraju puno po bokovima, trebat će to sve zaustaviti kao i dolazak lopte do Antonia. Ništa, plan imamo'.

I za kraj otkrio je detalj iz reprezentativne svlačionice, odnosno s kime bi se bolje slagao - s Dinamovcima ili Hajdukovcima.

'Sa svima sam jednako dobar, naravno sa svojim Dinamovcima Morom, Gvardiolom i Majerom sam bio najbolji, a kad njih ne bi bilo, najbolji bih bio s Livajom i Vlašićem', zaključio je Ivanušec.

Izvor: tportal.hr/Foto: PIXSELL

Izvorni autor: S.Š. / Foto: Emica Elvedji

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.