‘DISAO JE ZA HRVATSKU!’ Kata Zadro u ime pokojnog supruga Blage: ‘Teško je opisati koliko je volio svoju zemlju’

08.11.2022. 10:41:00

PREUZELA VELIKU ZLATNU PLAKETU

Na svečanosti obilježavanja 17. godišnjice HGZ-a Velika zlatna plaketa dodijeljena je potpredsjedniku Vlade i ministru hrvatskih branitelja brigadnom generalu Tomi Medvedu te posmrtno stožernom generalu Janku Bobetku i general-bojnicima Blagi Zadri i Miroslavu Tuđmanu.

AUTOR: Snježana Vučković/Dnevno.hr

Veliku srebrnu plaketu dobili su general-pukovnici Josip Čuletić i Franjo Feldi te narednik Marijan Bišćan, a Malu zlatnu plaketu general-bojnici Marinko Krešić, Ljubo Ćesić, Josip Štimac, Vinko Vrbanac i Miljenko Galić te general zbora Ante Roso, kontraadmiral Ante Budimir, brigadni general Antun Jeričević i brigadir Zdravko Vladanović.

Zlatnu plaketu u ime svog pokojnog supruga Blage, preuzela je Kata Zadro.

“Disao je za Hrvatsku”

Razgovarajući sa Katom, njezin suprug kao da nikada nije poginuo. Blago je u njezinim pričama i sjećanjima vrlo živopisan, a iz Katinih riječi može se iščitati zaljubljenost i povezanost koja traje i danas, iako je ona fizički prekinuta prije više od tri desetljeća.

“Disao je za Hrvatsku. Teško je opisati koliko ju je volio, Ponekad razmišljam o tome kako bi bilo dobro da je njegov grob ovdje u Zagrebu, jer mi je sve teže odlaziti u Vukovar. Ponekad pomislim da bi ga možda trebala prebaciti… No, znam da veliki broj ljudi u Vukovar ide upravo zbog njegova groba. Znam da otkako je poginuo, Blago nije samo moj i svjesna sam da ga dijelim sa ostatkom Hrvatske”, kazala nam je Kata Zadro kojoj život sada uljepšava njezinih šestero unuka.

Izvor: Dnevno.hr/Foto:Dnevno/MORH/ J. Kopi

Izvorni autor: Snježana Vučković/Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.