Divlja Uganda - dokumentarni film (HD)

28.03.2020. 10:40:00

Savane, močvare, šikare i prašume. Uganda ima jedan od najraznolikijih krajolika na Zemlji.

Na zapadnoj granici zemlje u nebo se uzdižu veličanstveni snježni vrhunci planinskog lanca Rwenzori. Osim toga, Ugandi pripada gotovo polovica Viktorijina jezera, drugog najvećeg slatkovodnog jezera na svijetu, te gornji tok Nila, koji odavde teče na sjeverozapad. Planinski gorile jedni su od najpoznatijih stanovnika Ugande. U Neprohodnoj šumi Bwindi živi oko polovice svih planinskih gorila, oko četiristo jedinki.

Nacionalni park Planine Elgon na sjeveroistoku Ugande suha je i vruća savana koja se pruža po podnožju urušenog kratera. Na šumovitom istočnom obronku drevnoga vulkana duboke špilje vode u planinu. One su različitim divljim životinjama izvor soli, uključujući i afričkim slonovima, koji noću ulaze u špilje kako bi kljovama skidali sol sa stijenki špilje.

Čimpanze u Ngogu u središtu nacionalnog parka Kibale najveća su poznata zajednica čimpanza.

Izvor: pro patria

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.