Djevojčica zadržana u bolnici zbog sumnje na korona virus

23.02.2020. 19:52:00

U Klinici za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević primljena je osmogodišnja djevojčica koja je pokazivala simptome koronavirusa, zadržana je u bolnici te se nalazi u izolaciji dok se čekaju rezultati analize

U nedjelju je osmogodišnja djevojčica primljena u Kliniku za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević zbog sumnje da je zaražena koronavirusom.

Djevojčica se nedavno vratila s hodočašća u Italiji, točnije, boravila je neko vrijeme u Padovi. 

- Djevojčica stara osam godina s temperaturom i simptomima od strane gornjih dišnih puteva. U dobrom je općem stanju te se trenutno nalazi u izolaciji u našoj Klinici - potvrdila nam je ravnateljica klinike Alemka Markotić.

- Majka ne pokazuje nikakve znakove bolesti dok njezina kćer pokazuje simptome. No, sukladno njenoj kliničkoj slici, vjerojatno je riječ o nekoj običnoj virozi, a ne infekciji. Postupit će se prema njoj s adekvatnom pažnjom - rekao je ministar zdravstva Vili Beroš

Djevojčica se će biti zadržana u izolaciji te će biti testirana.

- Testovi na virus gripe i koronavirus su u tijeku i bit će gotovi tijekom noći - rekla je Markotić.  

Izvor: 24sata/Foto:Robert Anic/PIXSELL

Izvorni autor: Kristina Uremović

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.