Dnevna prognoza: Raznoliko vrijeme očekuje Hrvatsku - oblaci i snijeg unutar Zemlje, sunčano na Jadranu s mogućom burom

09.01.2024. 10:07:00

U unutrašnjosti Hrvatske danas se očekuje pretežno oblačno vrijeme, s ponegdje slabim snijegom. Na krajnjem sjeveru i istoku zemlje, prema kraju dana, moguće je djelomično razvedravanje. Na Jadranu, s druge strane, dominirat će pretežno sunčano vrijeme, s mjestimičnom umjerenom naoblakom na sjevernom dijelu, uz mogućnost snijega nošenog burom, prognozira DHMZ.

Vjetar će biti slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni, s ponegdje jakim udarima. Na Jadranu se očekuje umjerena do jaka bura, ponegdje čak i olujna, s orkanskim udarima podno Velebita.

Temperature zraka će biti prilično niske, s najvišom dnevnom temperaturom između -5 i 0 stupnjeva Celzijusa u unutrašnjosti zemlje, dok će na Jadranu biti toplije s temperaturama od 6 do 11 stupnjeva. Ponegdje na sjevernom dijelu te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije temperature se mogu kretati od 1 do 6 °C.

Foto: screenshot / DHMZ

Stoga, stanovnici unutrašnjosti mogu očekivati hladan dan s oblačnim uvjetima, dok će oni na Jadranu uživati u sunčanom vremenu, uz moguće izazove povezane s jakim vjetrom. Svi bi trebali biti oprezni i prilagoditi se uvjetima vremena, posebice vozači koji se kreću kroz područja s jakom burom.

Izvor: DHMZ/Foto:Ilustracija/vrijeme

Izvorni autor: PDN/DHMZ

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.