Dobili otpremnine 2,2 milijuna kuna, a radili su tri mjeseca!

02.11.2020. 09:10:00

Nakon višegodišnjeg spora Županijski sud u Zagrebu presudio je da troje bivših šefova Holdinga treba isplatiti otpremnine koje se kreću od oko 716.000 do 783.000 kuna u bruto iznosu.

Teško da bi se danas netko mogao sjetiti imena članova uprave Zagrebačkog holdinga koje je Milan Bandić smijenio nakon izlaska iz zatvora prije više od pet godina. 

Ali Zagrepčani koji plaćaju komunalije Holdingu vjerojatno će njihov odlazak platiti 2,23 milijuna kuna.

Iako su na poslu bili nepuna tri mjeseca!

Nakon višegodišnjeg spora Županijski sud u Zagrebu presudio je da troje bivših šefova Holdinga treba isplatiti otpremnine koje se kreću od oko 716.000 do 783.000 kuna u bruto iznosu.

Otpremnine su na sudu uspjeli izboriti bivši predsjednik uprave Dejan Fičko, članica uprave Marija Cvrlje i Krešimir Kvaternik.

Neobična pravosudna trakavica

Kad je Bandić završio u Remetincu, Zagreb je preuzela njegova tadašnja zamjenica, a danas zamjenica guvernera HNB-a Sandra Švaljek.

Ona je upravu imenovala putem natječaja, a osigurani su im menadžerski ugovori koji jamče bonuse za ostvarivanje ciljeva i debele otpremnine ako budu smijenjeni prije roka. 

Bandiću oni nisu bili po volji, pa ih je smijenio tvrdeći da je manji trošak isplatiti otpremnine nego im davati plaću s bonusima.

Postavio je za predsjednicu uprave Anu Stojić Deban, a zadržao samo jednu članicu tadašnje uprave: Danielu Franić.

I tu počinje veoma neobična pravosudna trakavica.

Naime, postojao je još jedan član uprave: Denis Nikola Kulišić. I on je imao apsolutno isti ugovor s istim uvjetima kao i ovaj trojac. Ali na naš upit iz Zagrebačkog holdinga odgovaraju da je Kulišić spor pokrenuo na Trgovačkom sudu i pravomoćno ga izgubio.

Ne samo da nije dobio otpremninu nego je morao platiti i troškove u iznosu većem od 81.000 kuna. 

Ostalih troje spor je vodilo kod Općinskog radnog suda u Zagrebu. I taj sud je donio dvije presude u kojima su glatko izgubili pravo na otpremninu! I oni su trebali platiti desetke tisuća kuna sudskih troškova. A onda obrat.

I njih je iznenadila presuda

- Županijski sud u Zagrebu donio je presudu u kojoj se preinačava presuda i naložio je isplatu otpremnina - odgovorili su nam iz Zagrebačkog holdinga uz točne iznose otpremnina koji su dosuđeni trojcu. 

I oni su iznenađeni takvom presudom, pa će je pokušati oboriti na Vrhovnom sudu.

- Presuda Županijskog suda u potpunosti je suprotna pravomoćnoj presudi u slučaju Kulišića, koji je imao jednaka prava i radi se o istom činjeničnom stanju - odgovaraju iz Zagrebačkog holdinga zašto traže reviziju Vrhovnog suda.

Izvor: 24 sata

Izvorni autor: Ivan Pandžić

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.