Dobio je dvije godine zatvora za bombaški napad na policiju

30.10.2019. 16:36:00

Glavića i Grdovića sud je sumnjičio da su sudjelovali u bombaškim napadima na sjedište zadarske policijske uprave 5. prosinca 2017. godine i 16. travnja prošle godine. Međutim, sud je dokazao samo prvi napad

Dvojici Zadrana osumnjičenima za bombaški napad na zadarsku policiju danas je na ponovljenom suđenju izrečena ista presuda.
Tako je Siniša Glavić (48) za bacanje improvizirane eksplozivne naprave dobio dvije godine zatvora, a Nino Grdović (56) je oslobođen optužbi da je Glavića poticao na napad. Međutim, osuđen je na uvjetnu zatvorsku kaznu u trajanju od 10 mjeseci s rokom kušnje na tri godine zbog posjedovanja oružja.

Glavića i Grdovića sud je sumnjičio da su sudjelovali u bombaškim napadima na sjedište zadarske policijske uprave, 5. prosinca 2017. godine i 16. travnja prošle godine. Međutim, sud je dokazao samo prvi napad u srpnju 2017. godine, dok za drugi napad, kad je na policiju bačena ručna bomba M 75, nije bilo dokaza.

Zadarska policija je izvijestila kako je motiv napada bio "pokušaj da se zaustavi kontinuiran i kvalitetan rad" na suzbijanju zlouporaba droga.

Zadar: Glaviću i Grdoviću izrečena presuda zbog bacanja bombe u dvorište PU Zadarske | Autor: Dino Stanin/PIXSELL

Foto: Dino Stanin/PIXSELL


Zadar: Glaviću i Grdoviću izrečena presuda zbog bacanja bombe u dvorište PU Zadarske | Autor: Dino Stanin/PIXSELL Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Izvor: 24sata/ Foto:Dino Stanin/PIXSELL

Izvorni autor: Pino Šale

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.