“Doći će i pitanje petokrake na neki način na dnevni red, ali prvo je ovo” – veli Milorad Pupovac. Zašto prvo ‘ovo’? Pa, zadnje nas je ubijala zvijezda!

04.05.2023. 18:26:00

“Poklič Za dom spremni nikome nije smetao dok je zviždalo oko ušiju. Ovo danas najviše smeta onima koji su onda pjevali “spremte se, spremte” ili potiho navijali za bradatu ekipu…

Jednostavno, podsjeća ih na poraz koji su pretrpjeli i nikada je ne bi prožvakali ni sa ZDS, ni bez toga uzvika. To je sva filozofija, sve ostalo su bajke.”

ČETNICI U VUKOVARU

“Ako jednoga dana, ponovo gladnima hrvatskog mesa uzmanjka salate, u prvom redu neće stajati metuzalemi i đuturumi sa srpom i čekićem, nego hrvatska mladost. Jer za ideale i obranu svoga doma ni prije trideset godina nisu poginule budale, kako vole reći oni koji su na Hrvatsku koja se očajnički branila gledali s rezervnog položaja ili s figom u džepu. Poginuli su veliki i plemeniti ljudi. Danas ih se, osim obitelji i suboraca, malo tko sjeća (Tanja Domazet Belobrajdić).”

Pupovčeve Novosti ponovno, iz tjedna u tjedan, skandaliziraju hrvatsku javnost

Kako piše portal narod.hr ovaj put se časopis Srpskog narodnog vijeća obara na – hrvatske branitelje iz Domovinskog rata. Na one koji su branili Hrvatsku od neviđene fašističke agresije iz Srbije potpomognute velikim dijelom i od Srba u Hrvatskoj.

Ne želimo puno komentirati tekstove u Pupovčevim Novostima, časopisu Srpskog narodnog vijeća koje financiraju hrvatski porezni obveznici. Tekstovi sami dovoljno govore za sebe. Laži, etiketiranja, prozivanja, podmetanja, prvo o Katoličkoj Crkvi, a onda o poginulim hrvatskim braniteljima.

Junaštvo HOS-ovaca

Naime, u Splitu stoji spomenik posvećen poginulim junacima IX. bojne HOS-a, u kojima su bili dragovoljci većinom iz južne Hrvatske i Hercegovine, ali i drugih dijelova domovine i inozemstva, kao pokojni junak Thomas Crowley Irac.

Sudjelovala je ta slavna postrojba HOS-a u mnogim odlučnim bitkama Domovinskog rata, u kojima se posebno ističe bitka na Srđu za obranu Dubrovnika 1991. godine i bitka za obranu Škabrnje 1993. godine, oslobođene u vojnoj trijumfalnoj i pobjedničkoj akciji HV-a poznatoj kao “Bitka za Maslenicu”.

Laži o HOS-ovcima i spomeniku u Splitu iz pera Viktora Ivančića

Evo što novinar Viktor Ivančić, sam Splićanin, piše o splitskom spomeniku poginulim HOS-ovcima u tekstu pod naslovom ‘Spomenik fašizmu’:

Nacistički poklič (op. Za dom sprmeni), uklesan u kamenu, napokon je postao nesporni element gradskoga spomeničkog dekora. Sretno se srodio s okolišem. Prije nego što ga prepustimo vječnosti i galebljim govnima, podsjetimo još jednom na markantne dionice farse, jer priča o splitskom ustaškom monumentu bolje od ičega drugog ilustrira karakter i dinamiku odnosa između hrvatskog fašizma i njegovih lažnih protivnika.

U svakom slučaju, sedam mjeseci kasnije, u siječnju 2015., “nepoznati počinitelji” su “dovršili” spomenik i u donji dio HOS-ova grba uklesali parolu “Za dom spremni”.

U međuvremenu je kod spomenika na svaku godišnjicu osnutka NDH organiziran standardni ustaški dernek – lani se, recimo, Vladin izaslanik Matko Raos osobito iskazao izjavom da “bez 10. travnja ne bi bilo današnje Hrvatske”, ponavljajući misao Dinka Šakića, zapovjednika konclogora u Jasenovcu – da bi se naposljetku, u novoj rundi ideološkog silovanja Splita, na memorijalnom objektu ukazala fašistička parola, uklesana u kamenu. Rutinski, jedva primjetno, takoreći samorazumljivo, sretno se srodivši s okolišem.

Nema policije, nema javne uzbune, nema prigovora, nema rasprave o zakonski dopuštenom ili nedopuštenom, nema ni klesara pod fantomkom, nema tajne noćne operacije pravne države… Samo dosadne cinične recitacije Andreja Plenkovića o čvrstom antifašističkom opredjeljenju i pokisle face koalicijskih partnera dok mu drže svijeću i gledaju u prazno.

Upornost se isplati.

Ustaški spomenik blista.

Društvo kleše kako fašisti sviraju.”

Novosti financiraju hrvatski građani, pa vjerojatno i obitelji poginulih pripadnika HOS-a. Vrlo cinično. I nevjerojatno što se događa u Hrvatskoj, pobjedničkoj državi u ratu izazvanom srbočetničkom agresijom.

Danas u Srbiji četnici, koljači par excellance u Europi i u II. svjetskom i u Domovinskom ratu, slobodno paradiraju, pišu, pjevaju, šepure se i hvale svojim zločinima.

A u Hrvatskoj izlaze tekstovi koji fašistima prozivaju junake koji su branili Hrvatsku od fašizma.

Cijeli tekst o napadu Pupovčevih Novosti na slavnu IX bojnu HOS-a možete pročitati ovdje.

Izvor: crodex.net/Foto: Screenshot

Izvorni autor: crodex.net

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.