Dodijeljene nagrade i priznanja Hrvatskoga društva katoličkih novinara

16.05.2024. 17:35:00

Damir Borovčak, dugogodišnji suradnik Portala HKV-a i član Časnoga suda HKV-a među dobitnicima je ovogodišnjega priznanja Hrvatskoga društva katoličkih novinara (HDKN-a) za promicanje istine o komunističkim zločinima. 

Priznanje mu je dodijeljeno o Svjetskom danu sredstava društvenih komunikacija, u srijedu 15. svibnja 2024., u sjedištu Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu.

„Borovčak sustavno radi na osvjetljavanju komunističkih zločina, posebice u Zrinu, Maclju i Gvozdanskom, promicanju istine o žrtvama i progonima Hrvata i drugih samo zbog činjenice što su vjernici. Autorskim knjigama, kao i knjigama drugih autora koje uređuje, radijskim emisijama, člancima u tiskanim i elektroničkim medijima, te nastupima doprinosi posvješćivanju prešućene hrvatske povijesti. Idejni je začetnik i jedan od osnivača Udruge Macelj 1945.“, navedeno je u obrazloženju dodijeljenoga priznanja.

Priznanja su još dobili preč. dr. sc. Ilija Jakovljević za kontinuirano dugogodišnje medijsko djelovanje, s. Zdravka Grgić, SSF, za 30 godina uređivanja i vođenja vjerske emisije na Radiju Herceg-Bosne, Tiskovni ured Splitsko-makarske nadbiskupije za 30 godina postojanja, Vjerska emisija na radiju Herceg-Bosne za 30 godina postojanja, Radio postaja Marija Bistrica za 25 godina postojanja i Tjedna radio-emisija „Bosna Srebrena“ za 20 godina emitiranja.

Nagradu za životno djelo dobio je fra Hrvatin Gabrijel Jurišić, godišnju nagradu HRT-ova novinarka Anđelka Jeličić Krajcar, a nagradu za najbolju mrežnu stranicu s kršćanskim sadržajem Hrvatska katolička mreža.

Pozdravnu riječ ovogodišnjim dobitnicima uputila je predsjednica HDKN-a doc. dr. Suzana Peran, a nagrade i priznanja uručio im je zagrebački pomoćni biskup Mijo Gorski.

Izvor: hkv

Izvorni autor: hkv/Foto: hkv

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.