DODIK OSUDIO POTEZE ZAPADA: Podržao je Rusiju, smatra da vlada ‘proturuska histerija’, dotakao se i Trećeg Reicha

07.04.2022. 18:40:00

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik iskazao je podršku Rusiju. Rekao je kako je diljem svijeta na djelu “proturuska histerija”. Isto tako, Njemačku je usporedio s Trećim Reichom.

Dodik je u četvrtak izjavio kako osuđuje što je veleposlanik BiH pri Ujedinjenim narodima Sven Alkalaj podržao izbacivanje Rusije iz Vijeća za ljudska prava UN-a.

“To nije odluka BiH nego privatna odluka muslimanskog kruga iz Sarajeva”, rekao je.

Osudio je i najavu da bi Njemačka mogla razmjestiti svoje vojnike u BiH u sastavu EUFOR-a što je na sjednici Bundestaga u srijedu izjavila Anna Lirmann, državna tajnica za Europu u njemačkom Ministarstvu vanjskih poslova.

“Ista ona Njemačka koja je 1941. godine poslala Nijemce koji su asistirali ustašama da pobiju milijun ljudi na ovim prostorima sada nam najavljuje da će ovdje doći njihove oružane snage. Njihove oružane snage ovdje ne trebaju, nisu dobrodošle”, dodao je.

Nastavio je kako se svim Srbima “pali alarm zbog jačanja njemačke vojne moći” te je najavio je kako će se osobno usprotiviti produženju vojne misije EU u BiH “Althea”.

Tvrdi kako je siguran da Vijeće sigurnosti UN neće podržati produženje mandata EUFOR-a aludirajući na ulogu koju u tom tijelu ima Rusije i vetom može spriječiti donošenje bilo koje odluke.

“To nije rat između Rusije i Ukrajine, to je rat između globalnih igrača, liberalnog Zapada predvođenog SAD-om i Velikom Britanijom i Rusije”, istaknuo je.

Izvor: 7dnevno/PDN/Foto: Snimka zaslona

Izvorni autor: 7dnevno

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.