Dogodilo se na današnji dan: Pokopan Josip Jović

03.04.2021. 09:44:00

Iz kronologije Republike Hrvatske autorice Marije Sentić izdvajamo nekoliko događaja koji su se dogodili na današnji dan tijekom Domovinskog rata.

Iz kronologije Republike Hrvatske autorice Marije Sentić izdvajamo:

  • 3. travnja 1991. na mjesnom groblju u Aržanu, selu Imotske krajine, na granici Hrvatske i Hercegovine, pokopan je 21-godišnji Josip Jović, policajac Jedinice za posebne namjene Rakitje, koji je poginuo 31. ožujka tijekom akcije MUP-a Hrvatske na Plitvicama. Na pogrebu se okupilo oko sto tisuća građana Dalmacije i Imotske krajine. U ime Vrhovništva od poginulog Jovića oprostio se potpredsjednik hrvatske Vlade dr. Milan Ramljak, a koncelebriranu sv. misu predvodio je splitski nadbiskup dr. Frane Jurić.
  • Istog dana građane Hrvatske osobito Slavonije, uznemirili su pokreti jedinica JNA. U Vinkovce je stigao vojni transport s dvije željezničke kompozicije: oko 240 vojnika pod punom ratnom spremom i 80 tenkova. Pred kolodvorom su se okupili građani i tražili da se vojska vrati u kasarne – vojska je upotrijebila suzavac. Tenkovi su izišli i na osječke ulice. Napadnuta je policijska stanica u Dalju.
  • Politička napetost u selima vukovarske općine počela se smirivati, zahvaljujući puštanju na slobodu plitvičkih uhićenika Gorana Hadžića i Borivoja Savića, predsjednika i tajnika vukovarskoga SDS-a.
  • Ministarstvo unutarnjih poslova Hrvatske odbilo je zahtjev iz Gračaca da se hrvatska policija povuče iz Lovinca.

Izvor: Hrvatska katolička mreža

Izvorni autor: Borna Marinić/foto: Ivo Čagalj/Pixsell

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.