Dolenec: Obustava novih prijava za mjeru roditelj-odgajatelj ipak u rujnu

18.08.2021. 11:38:00

Zamjenica gradonačelnika Zagreba Danijela Dolenec izvijestila je u utorak da grad, nakon provedene javne rasprave, neće mijenjati prijedlog odluke da se od 6. rujna do evaluacije mjere, obustave prijave za mjeru roditelj-odgojitelj.

“Svjesni smo da je svaki rok u tom smislu težak za odrediti, nema nužno sretnog rješenja. Važno je zaustaviti prijave novih korisnika dok se mjera sveobuhvatno ne analizira”, kazala je Dolenec na konferenciji za medije.

Izvijestila je da je na javnu raspravu o izmjeni te mjere došlo 48 prijedloga, a dio njih predlaže da se rok produži.

“Traženo je produženje i do godine dana, odnosno do 2024. godine”, rekla je Dolenec dodavši da će Grad Zagreb Skupštini predložiti da se privremeni moratorij uvede od 6. rujna.

Sudionici rasprave, dodala je, predložili su i određena poboljšanja te mjere, koja će se razmotriti jednom kada se završi njezina evaluacija.

Na javnu raspravu o prijedlogu promjene modela davanje u zakup površina javne namjene, kojim Gradska uprava želi dokinuti podzakup i dosadašnji model Adventa uvođenjem javnog natječaja, stiglo je 27 prijedloga.

“Organizatori su tražili da podzakup i dalje ostane”, istaknula je dodavši da takav prijedlog neće prihvatiti, ali će razmotriti njihove prijedloge o mogućim kriterijima javnog natječaja. Dodala je da su građani apelirali da se Zagreb ubuduće odgovornije odnosi prema javnim površinama te je najavila da će se prijedlozi obaju odluka naći na sjednici Gradske skupštine 27. kolovoza.

Zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet izvijestio je da su ovaj tjedan mobilni timovi počeli obilaziti građane koji imaju žutu naljepnicu nakon potresa, njih 4072.

“Ponovno će se kontaktirati i prijavitelji s crvenom oznakom do kojih nismo uspjeli doći u prvom navratu”, kazao je.

Izvijestio je da u Zagrebu nema novih šteta od sinoćnjeg potresa jačine 4,2 prema Richteru koji je pogodio Baniju.

Izvor: Nacionalno.hr

Izvorni autor: Nacionalno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.