Dominacija na jezerima Lapovac i Šandor: Hrvatska zlatna na Svjetskom prvenstvu

07.09.2024. 18:41:00

Uz šture obavijesti, Hrvatska je bila domaćin 24. Svjetsko prvenstvo u lovu šarana i amura, čak niti na službenim stranicama HŠRS nema objava (https://ribolovni-savez.hr/), nema točnih rezultata osim na ŠUD "Šaran" Našice, Lapovac II, osim što znamo da je Hrvatska prvak svijeta. 

Svjetsko prvenstvo u ribolovu šarana održano je u Našicama, na jezerima Lapovac i Šandor, gdje su se okupile ekipe iz čak 30 zemalja. Natjecanje traje 72 sata bez prekida, a natjecatelji se bore za pobjedu na temelju težine ulovljenih šarana i amura, s ulovom koji se nakon vaganja vraća natrag u vodu prema principu "ulovi i pusti"​. 

Hrvatska se ponosi time što je domaćin ovog prestižnog događaja, a posebnu ulogu u organizaciji imala je lokalna ribolovna udruga ŠUD Našice. Na natjecanju su, uz domaćine, prisutne ekipe iz brojnih zemalja poput BiH, Francuske, Italije, Kazahstana, SAD-a i mnogih drugih​ zemalja.

Rezultati još nisu objavljeni,  a svečano zatvaranje i proglašenje pobjednika predviđeni su za subotu, 7. rujna 2024. godine​ u 19,00 sati kada će se znati konačni rezultati. No, HRVATSKA JE PRVAK SVIJETA!

Izvor: Portal dnevnih novosti

Izvorni autor: Dražen Šemovčan Šeki/Foto: facebook

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.