DONNA SREBRNA Kineskinja zaustavila Vekić na putu do olimpijskog zlata!

03.08.2024. 18:35:00

Najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić osvojila je srebrnu medalju na olimpijskom turniru u Roland Garrosu, gdje ju je u finalu pojedinačne konkurencije svladala sedma igračica svijeta, Zheng Qinwen, sa 6-2, 6-3.

Kineskinja je dominirala od početka meča, brzo povela 3-0 i s još jednim breakom u osmom gemu osvojila prvi set nakon 48 minuta igre.

U drugom setu, Zheng je povela 2-0, ali Vekić je uspjela odmah vratiti izgubljeni servis. Međutim, u osmom gemu, Zheng je iskoristila četvrtu priliku za break i došla do servisa za pobjedu.

Kineskinja je realizirala meč-loptu nakon što je Vekić pogriješila, završivši meč za jedan sat i 46 minuta. Dva Donnina promašena reterna na drugi servis i jedna skraćena lopta odigrana od strane Zheng osigurali su pobjedu kineskoj tenisačici.

Ovim trijumfom, 21-godišnja Zheng Qinwen postala je prva kineska tenisačica koja je osvojila olimpijsku medalju u pojedinačnoj konkurenciji, i to odmah zlatnu. Prije nje, Li Ting i Sun Tiantian osvojile su zlato u konkurenciji ženskih parova na Olimpijskim igrama u Ateni 2004. godine.

Izvor: PDN/Foto:AP Photo/Manu Fernandez via Guliver

Izvorni autor: Krešimir Cestar

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.