DONOSIMO: Program obilježavanja Dana obrane Zadra 2021.

30.09.2021. 18:23:00

U Velikoj vijećnici Grada Zadra, predstavljen je program obilježavanja 30. obljetnice Dana obrane Zadra. Sadržaj programa koji će se odvijati 2., 5., 6. i 9.listopada predstavili su: gradonačelnik Branko Dukić, zamjenik gradonačelnika Ante Babić, predsjednik Koordinacije za branitelje, Tihomir Bakarić, predstavnica zadarskih udruga iz Domovinskog rata, Vesna MatešićSlobodan Mijolović iz Atletskog športskog kluba Alojzije Stepinac, predstavnica Narodnog muzeja, Ivana Dražić i Branko Paić iz klape Intrade.

– Ove godine obilježavamo 30. obljetnicu Dana obrane Zadra, jednog od najznačajnijih događaja iz Domovinskog rata u kojemu su hrvatski branitelji svojom hrabrošću i domoljubljem zaustavili neprijateljski pokušaj osvajanja Zadra i obranili naš grad. S ponosom i zahvalnošću čuvamo spomen na to časno i hrabro vrijeme, na sve one ljude koji su ponudili našem gradu i Domovini svoje živote, kazao je uvodno gradonačelnik Dukić i nastavio:

– Iako još uvijek moramo voditi računa o epidemiološkim okvirima, potrudili smo se pripremiti program koji će nas prisjetiti, probuditi one osjećaje, podsjetiti na vrijednosti koje su hrvatski branitelji utkali u našu budućnost. I ne samo branitelji, nego svi oni koji su početkom listopada 91. dijelili život u našem gradu, pokazali zajedništvo koje je nama Zadranima toliko snažno u trenucima brige i boli.

Detaljan sadržaj programa Dana obrane Zadra dostupan je u nastavku:

Dodatak programu:

Program završava u subotu, 9. listopada turnirom u streljaštvu malokalibarskom puškom koji počinje u 10 sati u dvorani Mocire, a u organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata i Streljačkog kluba Zadar.

Izvor: Z NET/ Foto: Ilustracija

Izvorni autor: Z NET

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.