DOSTA MU JE GENERALA! Pupovac se obrušio na Prkačina, puna mu je kapa demoniziranja: ‘To je ozbiljan problem’

19.01.2023. 17:21:00

Ne stišava se bura nakon ispada HDZ-ovke Majde Burić koja je Katarini Peović rekla da “ima rusoljubno, a vrlo vjerojatno i srboljubno srce”. U četvrtak se o svemu oglasila i sama zastupnica Radničke fronte, ali i SDSS-ovci Milorad Pupovac i Boris Milošević, koji su istup opisali kao sramotnan, neprihvatljiv i protuustavan te upozorili da govor mržnje predstavlja sistemski problem u društvu.

“Nadam se da će ubuduće ovakve stvari biti razrješavane unutar Sabora u skladu s Kodeksom i da će svaka stranka, kao što je to u ovom slučaju predsjednik HDZ-a, napraviti ono što je nužno, a to je da kad se osjeti potreba za isprikom da se ona i napravi, bez obzira da li je riječ o etničkom, rodnom ili političkom motivu”, rekao je Pupovac.

Dodao je i da Burić nije doživljavao kao nekoga tko bi bio u stanju u polemici posegnuti za tom vrstom jezika i rječnika, ali, ističe, očito da postoji neka razina u kojoj ljudi naprosto nisu više svoji gospodari. No, smatra Pupovac, ovakav istup se neće ponoviti pošto je Burić stigla i osuda iz HDZ-a.

Upitan kako se nakon ispada osjeća u koaliciji s HDZ-om, šef SDSS-a je poručio kako osjeća kao čovjek koji treba postupati u skladu sa svojim uvjerenjima, političkim programom svoje stranke, neovisno o razlikama koje mogu postojati između njih i onih s kojima surađuje.

Prkačin na tapeti

“Bilo je razdoblja kada mi je bilo neugodnije. Ne znam koji je to premijer ili predsjednik HDZ-a tako promptno reagirao na tu vrstu izjave”, rekao je.

A Burić nije bila jedina koja mu je zasmetala. 

Tijekom konferencije za novinare napomenuo je kako zastupnik Domovinskog pokreta Ante Prkačin “opetovano i bez ikakvog upozorenja sa saborske govornice širi mržnju prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi i demonizira je” te da je nedavno izjavio da su “Srbi svedeni na podnošljivu mjeru nakon popisa stanovništva pa pjeva pjesme u slavu ustaških zločinaca”.

“To je nešto što predstavlja ozbiljan i sistemski problem u našem društvu”, upozorio je Pupovac pa zaključio:

“U našem društvu ni ‘za dom spremni’ ni ‘ubij, ubij Srbina’ ne bi smjeli imati pravo javnosti, a ako se pojave, morale bi biti sankcionirane, što je u skladu s Ustavom i zakonom.”

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Dnevno.hr/Foto: PDN/Ilustracija

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.