Dovedite nam te Ruse! Hrvatska zabila 7, Majer fenomenalan, posebna utakmica Kramarića

12.11.2021. 10:00:00

Hrvatska je u fantastičnoj večeri sa sedam pogodaka pregazila Maltu, slijedi - Rusija!

MALTA - HRVATSKA 1:7 (Brozović 31' ag. / Perišić 6', Ćaleta-Car 22', Pašalić 39', Modrić 45'+1', Majer 47', 64', Kramarić 53')

MALTA (3-4-3): Bonello - Shaw (od 83. Micallef), Agius, Pepe - Attard, Cristensen (od 46. Pisani), Teuma (od 62. Guillaumier), Camenzuli - J. Mbong (od 68. Dimech), Montebello (od 62. Satariano), Degabriele

HRVATSKA (4-2-3-1): Grbić - Juranović, Ćaleta-Car, Gvardiol, Sosa - Brozović (od 46. Jakić), Modrić (od 54. Vlašić) - Majer, Pašalić (od 62. Livaja), Perišić (od 54. Oršić) - Kramarić (od 54. Petković)

Valletta – Stadion Ta'Qali. Sudac: Deniz Aytekin (Njemačka)


I bi kako je trebalo biti. Bez stresa, bez napetosti, bez pretjeranog trošenja energije. Hrvatska je po očekivanju, ali ipak možda neočekivano uvjerljivim rezultatom pobijedila Maltu i sad čekamo tu odlučnu utakmicu s Rusima na Poljudu.

Gledali smo Vatrene onakve kakve smo i željeli vidjeti. Nadahnute, agresivne, mudre, raspucane, efikasne, zapravo - odlične. Hrvatska je došla do svoje najuvreljivije pobjede nad Maltom u povijesti, svoje stare poznanike iz europskih i svjetskih kvalifikacija razbili smo kao nikad, baš smo ih 'ubili'.

image
 Sofascore

Statistika: Sofascore

Dobro smo odgovorili Rusima koji su dobili Cipar sa 6:0. Neka Rusi znaju da i Hrvatska može trpati. I više od njih. Ne samo to, ova pobjeda bila je najveća kvalifikacijska pobjeda u gostima naše nacionalne vrste! Kakva sjajna uvertira za veliku utakmicu s Rusima na Poljudu.

image
 MATTHEW MIRABELLI Afp

Od samog početka utakmice pokazali su skromnim domaćinima tko je gazda, a tko šegrt. Dalićevi dečki su krenuli ozbiljno, koncentrirano i fokusirano. Visokim presingom stisnuli su Maltežane koji su teško nalazili načina kako loptu dovesti do centra. Perišićev pogodak u samom začetku naznačio je rasplet malteškoga sraza. Ubrzo je zabio i Duje Ćaleta-Car svoj prvi pogodak za nacionalnu vrstu i stvari su bile postavljene na mjesto.

Onda se dogodio jedan neugodni događaj, posve neobičan i bizaran autogol Marcela Brozovića koji je malo poremetio tvorničke postavke utakmice, ali događaju se i takve stvari. Istina, nakon tog autogola, Maltežani su s respiratora poskočili, naglo postali jako živi, ali pluća domaćina nisu dugo izdržala. Pašalić je ubrzo opet sve stavio na svoje mjesto, a Luka Modrić je svojim dvadesetim pogotkom za Vatrene u završnici prvog poluvremena definitivno zaključio posao na Malti.

Ova utakmica, iako su svi bili dobri, zapravo je bila na neki način posebna kad se radi o Andreju Kramariću. Sigurno niste zaboravili kako se Krami stalno zamjeralo da je sebičan 'do bola', ali na Malti je demonstrirao nešto sasvim drugo. Dva puta je bio asistent, za pogodak Perišiću i Pašaliću, a sudjelovao je i kod trećeg pogotka. Tražio je igrače u boljim pozicijama, našao ih je... Na koncu je i zabio, zaslužio je taj pogodak.

image
 MATTHEW MIRABELLI Afp

Hrvatska je shodno razlici u kvaliteti imala kompletnu kontrolu utakmice, posjed lopte, bila je skroz suverena i dominatna. Treba spomenuti u prvom poluvremenu i dvije situacije kad je intervenirao VAR. Zabio je Gvardiol, zabio je i Degabriele i za Maltu, ali zapravo nisu zabili, jer je bilo zaleđe. Imali su Vatreni još dvije sjajne šanse u prvoj dionici, nisu ih realizirali Kramarić i Perišić.

Također, treba istaknuti još jednog Vatrenog, Lovru Majera. Možda smo njega i trebali staviti u prvi plan. Igrač Rennesa koji je očito u briljantnoj formi, sudjelovao je kod tri pogotka Vatrenih. Kod prvog je iskobeljao loptu obrani Malte, kod trećeg je fenomenalnom dugom loptom pronašao Kramarića, kod četvrtog je gurnuo loptu do Pašalića koji je nakon toga petom uposlio strijelca Modrića... A onda je i on zabio svoj prvi pogodak za Vatrene, uskoro i drugi... Kakva partija! Majer je opravdao svoj status u prvih jedanaest i najavio se za utakmicu u Splitu. Bio je - fenomenalan.

image
 MATTHEW MIRABELLI Afp

I evo još dva zanimljiva statistička podatka. Prvi puta u povijesti u europskim i svjetskim kvalifikacijama zabilo je šest različitih strijelaca, prvi put je Hrvatska u bilo kojim kvalifikacijama u jednom poluvremenu zabila četiri pogotka. E, sad se prebacujemo na nedjelju... Na eliminacijsku utakmicu. Rusi, čuvajte se.

image
 MATTHEW MIRABELLI Afp

Izvor: sportske.hr/Foto: Afp

Izvorni autor: Davorin Olivari

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.