DOZNAJEMO: KOVAČEVIĆ I SUTRA DOLAZI U USKOK! Sve je priznao, a sutra dolazi na novu rundu! Hoće li ga to izvući iz Remetinca?

12.04.2021. 18:11:00

VELIKI OBRAT

Nakon spekulacija da će ponovno uhićeni bivši direktor Janafa, Dragan Kovačević sve priznati istražiteljima u zamjenu za puštanje iz istražnog zatvora, doznajemo kako su se ti navodi pokazali istinitim. On je danas u prostorijama USKOK-a dao iskaz, ali unatoč tome, vraćen je u Remetinec.

Međutim, od izvora bliskih istrazi doznajemo da će Dragan Kovačević  i sutra doći u prostorije USKOK-a gdje će istražiteljima otkriti nove informacije koje bi trebale stvoriti uvjete za ukidanje istražnog zatvora.

Naime, kako je ranije neslužbeno doznao Jutarnji list, Kovačević je prošlog tjedna, nenadano tijekom pauze na ročištu, pred istražnim sucem zagrebačkog Županijskog suda prišao USKOK-ovom tužitelju i rekao da “Želi sve priznati, te da je spreman iznijeti dopunu svoje obrane pred USKOK-om.

Kovačević se dugo zadržao u USKOK-u

Kovačević je danas u 13 sati doista doveden u prostorije USKOK-a, a prema informacijama koje smo dobili od izvora bliskog istrazi on je ponovio svoj stav i istražiteljima sve priznao. Saslušanje u USKOK-u je potrajalo i nakon dužeg boravka u njihovim prostorijama, Kovačević je vraćen u Remetinec. Međutim, doznajemo kako će se nadopuna njegovog iskaza nastaviti i sutra.

Priznanjem si je Kovačević želio osigurati izlazak iz Remetinca, međutim, istražitelji nisu zadovoljni njegovim novim iskazom, a sudac istrage Županijskog suda odlučio je da i dalje postoji osnova na temelju koje mu je određen istražni zatvor.

Kovačević  ostaje u Remetincu

O svemu su se oglasili i iz Uskoka.

“Zbog interesa javnosti te povodom brojnih upita novinara potvrđujemo da je okrivljenik (1969.) protiv kojeg je 8. travnja 2021. pokrenuta istraga, na vlastiti zahtjev danas u USKOK-u iznio dopunu obrane. (12. 4. 2021.) Budući da nakon iznesene dopune obrane i nadalje opstoji osnova na temelju koje je sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu okrivljeniku odredio istražni zatvor, ovaj Ured neće predlagati njegovo ukidanje”, stoji u priopćenju.

Ipak, stvar za Kovačevića još nije gotova, on će i sutra  doći u prostorije USKOK-a gdje će još jednom nadopuniti svoju obranu.

Sutra ponovno dolazi u USKOK

Kovačeviću se stavlja na teret da je primio mito u obliku dva stana i dva automobila kako bi svojem prijatelju Ivanu Širiću namjestio poslove s Janafom kojemu je tada bio na čelu. Ova nova saznanja istražitelja dovela su Kovačevića po drugi put u Remetinec. Međutim, sada bi se stvari mogle promijeniti. Kovačević je odlučio sve priznati, a sudeći po tome koliko dugo je danas boravio u prostorijama USKOK-a,  on ima štošta za reći. Njegovo izlaganje pred istražiteljima sutra se nastavlja.

Izvor: Dnevno.hr/PDN/Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Izvorni autor: N.K./Dnevno.hr

Autor: