Dr. Herman Vukušić prijavio novinarku Hine Sandru Bartolović jer je poželjela Hrvatima što više koronavirusa

26.02.2020. 15:44:00

Dr. Herman Vukušić prijavio je novinarku Hine Sandru Bartolović Nacionalnom stožeru  za civilnu zaštitu navodeći njenu neprimjerenu objavu o korona virusu za koju navodi da zaziva nacionalne tragediju zbog njene objave da želi građanima Hrvatske što više mrtvih od koronavirusa.

“PRIJAVA NEPRIMJERENOG JAVNOG DJELOVANJA NACIONALNOM STOŽERU!

Na znanje Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu

Poštovani,

nadnevka 24. veljače ove godine novinarka HINA-e, Sandra Bartolović, na društvenim je mrežama objavila sljedeći tekst:

“Zemlja u kojoj inkvizicija spaljuje lutke duginih obitelji zaslužuje isključivo izobilje koronavirusa i nestašicu zaštitnih maski.”

Ovakovo zazivanje nacionalne tragedije nema nikakvog opravdanja, posebice kada se radi o novinarki nacionalne izvještajne agencije koja sa svojim deklariranim stavovima kroz svoj budući svakodnevni posao može uvelike doprinijeti razvoju neopravdane masovne histerije izazvane pojavom korona virusa u Hrvatskoj.

Dapače, kao osoba sa iskustvom u radu sa radikaliziranim populacijama i međunarodnim terorizmom, mogu samo skrenuti pažnju na činjenicu da se ovakove objave u većini zemalja smatraju rizikom počinjenja mogućeg biološkog terorizma ukoliko se i sam autor/ica objave zarazi.

Sa poštovanjem,

Herman Vukušić, dr. med.

Izvor: Priznajem.hr/Foto:screenshot

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.