Dr. LAUC: ‘Sada je službeno da stalno docjepljivanje istim cjepivom ne funkcionira, to treba ukinuti’

18.01.2022. 12:00:00

'Postoji samo jedan način kako usporiti širenje virusa - ukidanjem covid propusnica', smatra molekularni biolog.

– Ideja da će jedno te isto cjepivo ljudima davati svakih nekoliko mjeseci mogla se roditi samo u glavama fond menadžera koji sjede u upravnim i nadzornim odborima proizvođača cjepiva. Vidjeli su da je IT sektor s prodaje licence za neki program uspješno prašao na model pretplate, pa su htjeli to uvesti i u cijepljenje, smatra molekularni biolog Gordan Lauc. 

– Samo što naš imuni sustav ne funkcionira na taj način i zato sam se često ismijavao s idejom “pretplate na cjepiva”. To da stalno docjepljivanje istim cjepivom ne funkcionira je sada i službeno pokazano, tako da se nadam da tu suludu ideju više neće promovirati nitko. Također se nadam da će netko i formalno otvoriti pitanje zašto je Europska komisija za svakoga od nas već ugovorila po 11 doza cjepiva za ovaj virus?’, pita se Lauc.

-Također, kako još uvijek iščekujemo vijest da “svaka budala zna” da razne “mjere” nemaju gotovo nikakav učinak na širenje virusa, evo jedan mali izazov za sve one koji iz nekog razloga i dalje misle da su “mjere” način na koji kontroliramo epidemiju.

Na ovoj stranici možete mijenjati zemlje, ili savezne države u Americi i uspoređivati kretanje epidemije. Poigrajte se i pokušajte pronaći zemlju u Europi ili Americi koja je uspješno “strogim mjerama” kontrolirala virus.
Doduše trenutno postoji jedna “mjera” kojom se može usporiti širenje epidemije: ukidanje covid-propusnica. Covid-propusnice izravno potiču širenje epidemije i kad bismo ih ukinuli to bi bilo učinkovito skoro kao i potpuni lockdown’, smatra Lauc.

Izvor: Paraf.hr/PDN/Foto:paraf.hr/Gordan Lauc

Izvorni autor: Paraf.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.