Dr. sc. Havel ironično: Hrabri Čečeni oslobađaju ukrajinski grad od Ukrajinaca i mole se Allahu

23.04.2022. 11:03:00

“Hrabri Čečeni oslobađaju ukrajinski grad od Ukrajinaca. I mole se Allahu da Izraelcima ne prekipi i ne pošalju mu ih onako, nenajavljeno”, ocjenjuje ironično izv. prof. dr. sc. Boris Havel, orijentalist i docent na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, nakon što je čečenski vođa Ramzan Kadirov objavio na Telegramu da je “Mariupolj konačno pao, te da se cijeli teritorij čisti od ukrajinskih nacista”. Pritom je objavio video čečenskih vojnika koji stoje ispred zapaljene zgrade i slave pobjedu, piše Narod.hr .

“Ukrajina sve više postaje poprište ne samo ruske agresije, nego i ratnih igara proruskih islamskih razbojničkih skupina. To su vječiti pobjednici. Na zemlji osvoje traktore i bijelu tehniku, a na ahiretu 72 djevice. Aferim, Čečenlijo. Ničija nije dovijeka potrajala”, dodao je dr. sc. Havel, stručnjak za Bliski istok.

“Koliko još omađijanih zapadnjaka vjeruje da je Putin zaštitnik konzervativnih i kršćanskih vrijednosti? Podosta, izgleda”, zaključio je dr. sc. Havel.

Podsjetimo, ruska invazija na Ukrajinu počela je 22. veljače 2022. Ruske postrojbe sada su preusmjerile fokus na istok Ukrajine gdje su zauzele 42 sela.

Ruski mediji dijele sramotnu snimku s ulica razrušenog Mariupolja

Isječak iz priloga ruske novinske agencije “RIA Novosti” na društvenim mrežama izazvao je burne reakcije. Prema viđenome djeluje kao da se Rusi ponose prizorima razorenog grada.

“Ruski državni mediji ponosno su objavili snimku tenka kako juri po uništenim ulicama Mariupolja. Tenk tipa T-80BV prijeđe preko nekoliko objekata, čisto da jasno pokaže tko je gazda. RIA Novosti ovo su nazvale ‘Mariupolj driftom’, ne šalim se”, objavio je novinar Kevin Rothrock na Twitteru.

Izvor: Narod.hr/PDN/Foto: Snimka zaslona, fpzg.unizg.hr; fotomontaža: narod.hr

Izvorni autor: Doris Stanković/Narod.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.