DRAMA U DRNIŠU Djeca u vrtiću na poklon dobila pogače s logom HDZ-a, roditelji digli 'pobunu'

26.03.2021. 13:34:00

Je li normalno da preuzmete dijete u vrtiću, a u ruci mu poklon s logom stranke?", pita se jedan roditelj djeteta koje ide u Dječji vrtić Drniš. Njegovo dijete ga je dočekalo s plastičnom vrećicom u ruci. Unutra je bila uskrsna pogača, a na vrećici nije bilo deklaracije, samo naljepnica s logom HDZ-a i tekstom "Sretan Uskrs želi vam HDZ Šibensko - kninske županije", piše 24sata.

"Na ambalaži proizvoda nema nikakve deklaracije, tko je proizvođač, rok trajanja, sastav apsolutno nikakav podatak osim 'famoznog' loga. Unos ovakve vrste hrane u vrtić je zabranjen. Je li ovo neka bakica u kućnoj radinosti pakirala, u ovo veselo doba pandemije. Odakle je došao ovaj proizvod? Je li ovom mjesto u vrtiću? Je li ovo poruka roditeljima? Je li ovo oblik edukacije roditelja? Dakle ako želite dobro svom djetetu, znate što vam je činiti? Učlanite ga u HDZ! Ovo se dogodilo sad u predizborno vrijeme, danas, u četvrtak", govori revoltirani roditelj. 

Dječji vrtići kao odgojno-obrazovne ustanove podliježu strogim higijensko-sanitarnim propisima koji jasno određuju higijenske standarde vezane za hranu i prehranu djece, pa se tako hrana bez deklaracije, jasno istaknutog roka trajanja i sastava ne smije unositi. Ravnateljica vrtića objasnila je otkud ovi paketi u vrtiću. 

"U predblagdansko vrijeme prihvaćamo sve donacije, bez obzira tko je donator. Ta donacija napravljena je jutros", govori ravnateljica Niveska Vlaić.

Kada su ju novinari pitali zna li da se roditelji bude zbog naljepnice, ali i nedostatka deklaracije, kratko je odgovorila:

"Roditelji imaju mogućnost žaliti se", naravno. 

Šef drniškog ogranka HDZ-a, tamošnji gradonačelnik ali i zastupnik u Saboru, Josip Begonja, tvrdi da je odmah provjerio gdje je donacija obavljena te tko je donirao.

"Odlučno se ograđujemo od toga. To nije donacija gradskog ogranka HDZ-a kojeg vodim. Te male uskrsne pogače je nešto što pripada tradiciji i ne dijeli gradski HDZ nego neki aktivisti, odnosno taj jedan ogranak. To nema veze s gradskom organizacijom HDZ-a. Dobio sam slike toga, ali koliko sam vidio iskrižana je naljepnica s logom", rekao je Begonja. 

No fotografije pokazuju da vrećicu s naljepnicom koja nije prekrižena.

"Nazvao sam osobno odmah gospođu ravnateljicu da se uvjerim da donacija nije napravljena unutar vrtića zbog epidemiološke situacije, ali i zato što takvim materijalima, s logom, nije mjesto u tim ustanovama. Ona mi je rekla da to nije bilo podijeljeno djeci, nego kao jedan od obroka koji bi se dao djeci, dakle bez ambalaže. Zvao sam gospođu koja je organizirala doniranje, koliko znam, kupljeno je kod ovlaštenog proizvođača pekarskih proizvoda. Meni kao gradonačelniku je bilo važno da se ta primopredaja nije dogodila unutar vrtića. Ograđujem se od ove situacije, ne bih htio da ova tradicija bude zamrljana politikantstvom jer se ovakve ustanove ne smiju koristiti u te svrhe", zaključio je Begonja. 

Izvor: direktno

Izvorni autor: ig/24 sata/Pixabay

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.