Drama u Sinju ne popušta, gradonačelnik Bulj ogorčeno: ‘Ovo je nasilje, naša policija postavlja barikade!‘

07.08.2021. 19:41:00

Drama u Sinju oko popuštanja mjera za suzbijanje zaraze koronavirusom danas je još veća nego prijašnjih dana. 

- Naša, hrvatska policija postavlja barikadu. Ovo je prvi put, ja sam bio godinama alkarski momak i nikad nisam ovo vidio. Ja ne mogu ovo prihvatiti, ovakvo nasilje i puste inspekcije nad našim ugostiteljima. Pritisci na mene kao gradonačelnika oko korone, pritisci na ugostitelje, pritisci na OPG-ove. Samo pritisci! Ne vidim niti jedan razlog za ovo, želim da Alka prođe u redu, a ne da hrvatska policija u ovome trenutku stavlja barikade- govori u kameru našeg fotoreportera sinjski gradonačelnik Miro Bulj koji je nezadovoljan odlukom Nacionalnog stožera da u Sinju i za vrijeme svečanosti povodom Alke na snazi budu sve mjere.

- To je naša policija, moja policija. Pa i ja sam bio u policiji- govori.

Odbijen je zahtjev Grada Sinja da se tamošnjim ugostiteljima omogući duži rad tijekom alkarskih svečanosti i nakon ponoći, potvrdila je u subotu Hini pomoćnica ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) Marija Bubaš.

Kada bi stožer dopustio takav presedan, to bi bilo diskriminirajuće prema ostalim ugostiteljima na obali i u unutrašnjosti kojima je trenutno dopušten rad samo do ponoći, rekla je Hini Bubaš. 

- Ovo je sramota! Nikad policija nije bila ovdje!- rezolutno nastavlja Bulj koji je u petak za vrijeme Bare pozivao da se u gledalište pusti čim veći broj ljudi.


Kako kaže, strahuje da bi zbog kratkog perioda rada ugostiteljskih objekata u Sinju moglo doći do nekontroliranih okupljanja što će ići na štetu ugostiteljima kojima je period Alke jedan od najplodnijih dijelova godine. Bulj govori i o OPG-ovcima koji na tipičnom sajmu svake godine prodaju svoje domaće proizvode, a kojima je ove godine rad znatno ograničen nego prijašnjih godina. Ipak, važno je napomenuti kako su ove godine mjere pod kojima se Alka obilježava nešto  blaže nego lani.

Izvor: slobodnadalmacija.hr/Foto:24sata

Izvorni autor: PSD/Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.