Dramatična noćna akcija kod LNG tankera na Krku: ‘Policija je za ovo znala još prije 10 dana’

23.08.2024. 16:08:00

Više osoba na kajacima u petak ujutro pokušale su popeti se na tanker prilikom uplovljavanja u blizini LNG terminala u Omišlju. Policija primorsko-goranske županije odvratila ih je u toj namjeri. “Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici su zatekli više osoba kojima se nije mogao provjeriti identitet jer kod sebe nisu posjedovale osobne dokumente radi čega je u službene prostorije privedeno 13 osoba. Prilikom privođenja prema jednoj osobi koja je pružala otpor uporabljena su sredstva prisile (prenošenje zbog pasivnog otpora)”, stoji u priopćenju PU primorsko-goranske.

“U tijeku je poduzimanje mjera i radnji u cilju provjere identiteta osoba i utvrđivanja okolnosti njihovog sudjelovanja u ovom događaju te provođenje kriminalističkog istraživanja radi postojanja sumnje u počinjenje protupravnih radnji”, javila je policija. Nakon incidenta u Omišlju intervenirala je i hitns pomoć radi pružanja pomoći jednoj osobi, no, kako tvrdi policija, ne radi se o osobi prema kojoj su uporabljena sredstva prisile. Policijska akcija uzrokovala je kašnjenje u radu terminala, koji je ključan za opskrbu plinom u Hrvatskoj i čiji su kapaciteti popunjeni do 2027. godine.

Prema informacijama HRT-ove novinarke Nikolina Gerek riječ je o svojevrsnom prosvjedu oko 20 aktivista iz Međunarodne udruge Fossil Free Adriatic protiv fosilne industrije, daljnih ulaganja u ukapljeni plin, odnosno dvostrukog povećanja kapaciteta LNG terminala na otoku Krku. “Kontaktirala sam najveću ekološku udrugu ovdje na otoku Krku i rečeno mi je da je policija za akciju znala još prije deset dana”, javila je Gerek.

Screenshot Radio Rijeka

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: I.K../Foto: snimka zaslona

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.