DRELE: “Svaki put kad se desnica želi ujediniti HDZ-SDP baci kost”

28.01.2021. 13:28:00

Davor Dretar, saborski zastupnik Domovinskog pokreta, bio je gost N1 Studija uživo. Komentirao je najnoviju HDZ-ovu aferu – saborskog zastupnika i predsjednik županijskog HDZ-a Viktora Šimunića, političku trgovinu i ujedinjenje desnice.

Žarko Tušek nudio je nezavisnom vijećniku Viktoru Šimuniću funkcije i pomoć u kampanji za lokalne izbore, a Šimunić je sve snimio. HDZ je Šimunića pokušao diskreditirati, no Dretar takve navode demantira. “U  Zagorju je cijenjen i poznat, zbog čega i jest nezavisni vijećnik u županiji”, rekao je.

“Nije ovdje problem što je netko snimljen i prokazan, problem je što se nude mjesta – uhljebljenje. Ovakvi dogovori su za svaku osudu jer nam prikazuju politiku kao teatar.” Upitan je li njemu nešto ponuđeno prilikom ulaska u Domovinski pokret, rekao je kako je on ušao u politiku da se ovakve stvari više ne bi događale.

“Činjenica jest da su ulovljeni u političkoj trgovini”, dodao je Davor Dretar.

“U slučaju da ovi mangupi koji naginju prema kaznenom progonu Šimunića jer nemaju srama, DP Šimuniću nudi besplatnu pravnu pomoć tijekom cijelog sudskog procesa.”

Smatra kako Tušek zasad ne treba na suđenje. “Na snimci Tušek nudi određene pozicije. Budite sigurni, mora ići za blagoslov u centrali. Tamo je nudio nešto za predsjednika svoje stranke, koji ga je, pretpostavimo, tamo i poslao”, kaže Dretar.

Ujedinjenje desnice

Upitan kako oporba misli iskoristiti situaciju u trećoj izbornoj jedinici te planira li se desnica ujediniti, saborski zastupnik DP-a odgovara:

“Zajedništvo nema alternative. Svaki put kad dođe do ujedinjenja na političkoj desnoj sceni, kreće istovremeno i do rastakanja”, rekao je, pa pojasnio kako ih duopol HDZ – SDP “buši” već 30 godina.

“Svaki put kad krenemo s ozbiljnim pričama, pojavljuje se ‘ZDS’, čuli smo nedavno i ‘plamene jazavce’, bacili su kost narodu je li Banija ili Banovina… Radi se o skretanju pažnje s važnih stvari. Sinoć se u 23 sata u Saboru počelo raspravljati o ukidanju članarina HGK-u…”, navodi Dretar.

Potom je naveo da u HGK-u treba uvesti korjenite promjene – ukinuti obveznu članarinu, ali zadržati HGK kao dobar kanal, prvenstveno za izvoznike.

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.