DROGA PONOVNO U VOJSCI Još troje pripadnika Hrvatske vojske pozitivno na drogu

11.05.2022. 07:38:00

Ministarstvo obrane (MORH) navelo je da je tijekom 2021. godine Vojnostegovni sud "zbog utvrđenog počinjenja stegovnih prijestupa zlouporabe droga izrekao 47 stegovnih kazni prestanka djelatne službe".

Tvrde da Ministarstvo obrane i Oružane snage i dalje aktivno rade na prevenciji i suzbijanju uporabe nedozvoljenih opojnih sredstava.

“Tijekom ožujka i travnja 2022. godine Vojna policija testirala je 39 pripadnika Hrvatske vojske. Kod troje pripadnika utvrđena je prisutnost droga u organizmu. Protiv njih će biti podnesena prekršajna i kaznena prijava”, odgovorili su za Dnevnik.hr iz MORH-a te navode kako su testiranja provedena u Hrvatskoj kopnenoj vojsci, Hrvatskoj ratnoj mornarici te ustrojstvenim cjelinama Hrvatskog vojnog učilišta.

Iz domene zlouporabe droga protiv pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske kod kojih je utvrđena prisutnost droge u organizmu Vojna policija za 2021. i 2022. godinu podnijela je stegovne prijave Vojnostegovnom sudu Ministarstva obrane.

Izvor: n1/ Foto: PIXSELL

Izvorni autor: N1 Info

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.