Dron udario u stambenu zgradu u Voronježu: Istraga pokazuje mogući teroristički čin

09.06.2023. 17:45:00

Južni ruski grad Voronjež postao je poprište incidenta u petak, kada je dron udario u stambenu zgradu. Istražitelji su ovaj incident nazvali "terorističkim činom" u interesu Ukrajine, što je dovelo do proglašenja izvanrednog stanja od strane regionalnog guvernera, prenosi 7dnevno.

Tri osobe su pretrpjele lakše ozljede zbog razbijenog stakla, ali nije im bila potrebna bolnička pomoć, izjavio je guverner regije Aleksander Gusev. Ruski državni istražni odbor, koji se bavi teškim zločinima, pokrenuo je kazneni postupak protiv "osoba koje djeluju u interesu vojno-političkog vodstva Ukrajine".

Istražitelji su naveli da je napad prouzročio štetu na stambenoj zgradi, čije je pročelje djelomično uništeno. Do sada nije bilo službenih reakcija iz Ukrajine, koja nije komentirala navodne vojne operacije unutar ruske teritorije.

Incidenti s bespilotnim letjelicama postali su uobičajeni u Rusiji, s naglaskom na područjima koja su bliža Ukrajini. Voronjež, s populacijom od preko milijun stanovnika, smješten je oko 180 km udaljen od ukrajinske granice.

Izvor: 7dnevno/PDN/Foto:AP

Izvorni autor: PDN/7dnevno/M.K.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.