DRSKO, BEZOBRAZNO I BEZ IMALO KULTURE: Milanović o Kolindi, “podsjeća me na onog čiju je ogradu lizala u Washingtonu”

20.12.2019. 10:08:00

– Volio bih da me netko opovrgne, ali nisam čuo za što je to nastrano i defektno kriv SDP, IDS, HSS? Sve što ne valja donijeli su oni! Kad netko s pozicije vlasti krade i otima i stvara dojam da je prijatelj naroda, uvijek se takvi foliranti skrivaju iza naroda. Kao što su davno govorili engleski klasičari, patriotizam je utočište najvećih hulja, rekao je Milanović koji vjerojatno niti ne zna da je tu rečenicu izrekao ultrakonzervativni ideolog britanskog imperijalizma Samuel Johnson i da se ona odnosila na američke domoljube predvođene Washingtonom koji su tražili slobodu, demokraciju, neovisnost od britanskog imperija i krune.

. Kad nema drugog, onda je Englez, Škot, Srbin, Hrvat. Onda izbaci drugog iz kuće i napiše srpska kuća, hrvatska, talijanska kuća. To je taj argument sile i batine. To je ono što Hrvatsku i danas proganja. To je Hrvatska u kojoj se razbijaju ploče na tuđem pismu koje ne smeta nikom normalnom, istaknuo je predsjednički kandidat SDP-a Zoran Milanović koji je sinoć u pulskoj Zajednici Talijana održao svoj završni skup.

Milanović je upravo iz Pule i krenuo u prikupljanje potpisa za kandidaturu a sinoć je s Pulom simbolički i završio kampanju.

Milanović je kazao da sve što je loše u Hrvatskoj može dovesti u vezu s HDZ-om. Rekao je da se Kolinda Grabar Kitarović u Vukovaru pojavila u prvoj kampanji 2014. godine, a do tad je to ignorirala.

– Vukovar nije mjesto za svetkovine, za veselje i tamburice. To je bolno mjesto. Prošećeš Vukovarom i dođeš na gradsko groblje, a oni isti koji čekićaju, pokapaju svoje voljene na pola metra od onih čiji su nadgrobni spomenici na ćirilici. I tako kriš – kraš i to nikom ne smeta. Ratovi su u Hrvatskoj gotovi, a ovo malo trgovaca mržnjom što želi ostvarivati veliku maržu na toj prljavoj robi, trebamo konačno za svagda strpati tamo gdje im je mjesto. U debelu, mračnu i vlažnu opoziciju!, izjavio je Milanović.

Rekao je da se aktualna predsjednica ponaša kao da ima fetiš isticati da je vrhovna zapovjednica.

– Ja sam najbolje jamstvo da kad dođem na Pantovčak neću pomahnitati. Za to sam mentalno spreman. Spreman sam biti i na čelu tajnih službi. Kad god je HDZ na poziciji vlasti prijeti se, špijunira, manipulira, jedni drugima podmeću. Jedan kandidat kaže da mu SOA prati obitelj, aktualna predsjednica maltene prijeti sigurnosnoj agenciji. Ona vodi rat s hrvatskom obavještajnom zajednicom. Osoba koja nakon pet godina mandata kaže da se bori protiv korupcije u SOA-i izmišlja i laže, a time i degradira te iste službe. Kolinda podsjeća na onoga čiji je ogradu lizala u Washingtonu – na Trumpa!, rekao je Milanović.

Kazao je da aktualna predsjednica nije u stanju držati intelektualni fokus duže od pet sekundi u jednoj ravnini, a to je, smatra, opasno kad si na vlasti.

– Sve više imam dojam da imamo posla s osobom koja se ne zna kontrolirati, koja priča što god joj padne na pamet i koja to radi s ovakvom ili onakvom dikcijom i gestikulacijom, ali i problematičnim sadržajem. Kod nje je sve problematično. To je osoba koja kao i mnogi među njima, sve u svom životu duguje HDZ-u, a HDZ je kartel!

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.