DRUGI KRUG 30. SVIBNJA: Na 18 biračkih mjesta ponovit će se izbori

17.05.2021. 15:28:00

Na konferenciji Državnog izbornog povjerenstva u Hrvatskom Saboru su bili predsjednik DIP-a Đuro Sessa te potpredsjednice Ana Lovrin i Vesna Fabijančić–Križanić te su predstavljeni konačni rezultati prvog kruga.

“Na 18 biračkih mjesta će biti ponavljanja izbora, sljedeće nedjelje zbog nekih nepravilnosti koje su se utvrdile na biračkom mjestu, zbog jednog-dva viška listića. Jedini izbori će se ponoviti za vijeće u Kneževim Vinogradima jer je došlo do tehničke greške u sadržaju listića. U nekoliko županija, općina i gradova su rezultati završeni u prvom krugu. U 14 županija i Gradu Zagrebu, 55 gradova i 87 općina se ide u drugi krug”, rekao je Sesa te nadodao kako su izbori prošli dobro.

“Drugi krug izbora održat će se 30. svibnja, a u tom krugu će prvi na listi biti onaj kandidat s najvećim brojem glasova, dok će drugi na listi biti kandidat s manjim brojem glasova. Na kraju će pobjednik biti onaj koji dobije većinski broj glasova”, rekao je Sessa izražavajući nadu da neće biti identičnih rezultata te rekao je da se to dosad dogodilo dva puta.

“U slučaju da se to dogodi, trebalo bi ići u ponovne izbore”, izjavio je Sessa

Izvor: 7dnevno/PDN/Foto:screenshot/HRT

Izvorni autor: 7dnevno

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.