Državne nekretnine na meti USKOK-a: Uzeli dokumente i o stanovima za Frku i Banožića

21.03.2022. 18:53:00

EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

Opsežnu kaznenu prijavu za zlouporabe s državnom imovinom je podnijela bivša zaposlenica Maja Đerek. Nju je USKOK već ispitao, a sada su došli i u državnu tvrtku i odnijeli opsežnu dokumentaciju...

Istražitelji USKOK-a su prošli tjedan odnijeli opsežnu dokumentaciju iz tvrtke Državne nekretnine. Naši sugovornici kažu da su došli najavljeno. Među ostalim, tražili su i dobili dokumente o dodjeli, ali i renovaciji stanova predstojniku ureda premijera Zvonimiru Frki Petešiću i trenutačnom ministru obrane Mariju Banožiću. USKOK nam nije mogao potvrditi niti demantirati ovu informaciju uz obrazloženje da su izvidi tajni.

Bivša zaposlenica Državnih nekretnina, Maja Đerek, podnijela je opsežnu kaznenu prijavu USKOK-u i već je dala svoj iskaz. Među ostalim, problematizira se dodjela stana od 92 četvorna metra Banožiću koji u Zagrebu živi sam, a tada je bio ministar državne imovine.

S Frkom Petešićem je problem ekspresna obnova nakon potresa stana od 96 kvadrata i način na koji ga je dobio, o čemu smo opsežno pisali. Đerek je prijavila i dostavila dokaze za još niz pogodovanja za koje tereti direktoricu Renato Sabo, ali i njene nadređene. Od nenaplate potraživanja, zapošljavanja, javne nabave... 

Đerek je dobila otkaz. USKOK je sad krenuo ispitivati njene navode.

Izvor: 24sata/Foto: 24sata.hr

Izvorni autor: Ivan Pandžić/24sata

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.