Državni inspektorat utvrdio da je dr. Ljiljani Zmijanović povrijeđeno pravo prednosti pri zapošljavanju u NP Krka

15.01.2020. 21:06:00

Šibenska ispostava Državnog inspektorata donijela je rješenje kojim potvrđuje da je Ljiljani Zmijanović povrijeđeno pravo prednosti pri zapošljavanju u Nacionalnom parku Krka. Inspektorat u istom rješenju navodi kako je ta činjenica opravdani razlog za otkaz ugovora o radu Nelli Slavici, aktualnoj ravnateljici NP Krka.

‘Usvaja se zahtjev Ljiljane Zmijanović i utvrđuje se da je sklapanjem ugovora o radu 29. srpnja 2019. godine između Javne ustanove Nacionalni park Krka i Nelle Slavice podnositeljici zahtjeva povrijeđeno pravo prednosti pri zapošljavanju u NP Krka. Ovo pravomoćno rješenje predstavlja opravdan razlog za otkaz ugovora o radu iz točke 1. izreke rješenja čijim je sklapanjem podnositelju zahtjeva povrijeđeno pravo prednosti pri zapošljavanju’, piše u rješenju Državnog inspektorata dostavljenom Ljiljani Zmijanović.

Preslika rješenja Državnog ispektorata RH

Podsjetimo, nakon što je prošle godine pravomoćnom sudskom presudom Upravnog suda u Splitu poništeno prvo rješenje Ministarstva zaštite okoliša i energetike kojim je ministar Tomislav Ćorić imenovao Nellu Slavicu ravnateljicom Javne ustanove NP Krka, u ponovljenom rješenju ona je opet imenovana ravnateljicom te Javne ustanove, iako je Zmijanović tvrdila da je povrijeđeno njezino pravo prednosti pri zapošljavanju s obzirom da ima status hrvatske braniteljice.

Nakon toga, lani u kolovozu, Zmijanović je od Inspektorata zatražila nadzor radi ostvarivanja svog prava prednosti pri zapošljavanju i sada je stiglo rješenje prema kojem je utvrđeno da je njezino pravo povrijeđeno.

– U tijeku je žalbeni postupak na rješenje Državnog inspektorata pokrenut u zakonski predviđenom roku, a što se tiče ročišta nisam stranka u postupku, pa ne želim ni komentirati – izjavila je za Šibenski portal aktualna ravnateljica NP Krka Nella Slavica.

Izvor: Šibenskiportal.hr/Foto: Fah/PDN

Izvorni autor: M. M.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.