DUHOVNOST Fra Josip Blažević: "Dođite i vidite istinu o Muzeju Hrvatskog Areopaga"

01.06.2021. 14:44:00

„Muzej“ o kojemu je ovdje riječ nije nikakva magijska, okultna ili New age promidžba. Godinama sam upozoravao vjernike na opasnosti od raznih zastranjenja i stranputica, u tu svrhu organizirao razne seminare i simpozije, držao tribine, odgovarao na premnoga pitanja, završio na dva suda s okultistima i iscjeliteljima... I sada da im otvaram muzej?! Čini li vam se to logičnim? Dobronamjerne vjernike, i ljude dobe volje, želio bih objektivno informirati s obzirom na senzacionalno izvještavanje nekih medija koji su vijest o otvaranju Muzeja Hrvatski Areopag na Svetoduškom zvoniku u Zagrebu dočekali zlonamjernim komentarima i selektivnim pristupom. I sam sam konsterniran izokretanjem činjenica i njihovim zlonamjernim predstavljanjem koje nije u službi istine, nego stvaranja javnog meteža, osobito izazivanja pomutnje među vjernicima. Istina je potpuno suprotna", stoji na Facebook profilu fra Josipa Blaževića. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

DOĐITE I VIDITE!
ISTINA O MUZEJU HRVATSKOG AREOPAGA
Dobronamjerne vjernike, i ljude dobe volje, želio bih objektivno informirati s obzirom na senzacionalno izvještavanje nekih medija koji su vijest o otvaranju Muzeja Hrvatski Areopag na Svetoduškom zvoniku u Zagrebu dočekali zlonamjernim komentarima i selektivnim pristupom. I sam sam konsterniran izokretanjem činjenica i njihovim zlonamjernim predstavljanjem koje nije u službi istine, nego stvaranja javnog meteža, osobito izazivanja pomutnje među vjernicima. Istina je potpuno suprotna.
Kao svećenik učestalo susrećem vjernike koji nisu svjesni značenja privjesaka koje nose, od bizarne djeteline s četiri lista do Bracinog trinaestokrakog sunca, ne razumiju u čemu je problem s knjigama R. Bhyrne Tajna, sumrak sage o vampirima S. Meyer, romana vještičarstva o Harry Potteru… Pitaju kojom se alternativnom tehnikom mogu koristiti, a kojom ne mogu… Traže termine za razgovor i vape za pouzdanim informacijama.
„Muzej“ o kojemu je ovdje riječ nije nikakva magijska, okultna ili New age promidžba. Godinama sam upozoravao vjernike na opasnosti od raznih zastranjenja i stranputica, u tu svrhu organizirao razne seminare i simpozije, držao tribine, odgovarao na premnoga pitanja, završio na dva suda s okultistima i iscjeliteljima… I sada da im otvaram muzej?! Čini li vam se to logičnim?
Sličan se medijski linč pokrenuo protiv mene i kada sam prije desetak godina preko Veritasa-Glasnika sv. Antuna Padovanskog objavio plakat „Znaš li što nosiš?“ na kojemu su bile slike poganskih simbola. Svjestan sam sila zla kojima se izlažem kada istupam i raskrinkavam zlo. „Ne bih bio Kristov sluga“ (Gal 1,10) kada bih šutio ili se prestrašio njihovih prijetnji!
Uvijek sam vjernike ohrabrivao da se Đavla ne treba plašiti, nego treba prianjati uz Isusa Krista, našega jedinog Spasitelja i Otkupitelja. Neka se Đavao nas plaši, ne mi njega. Ali Đavao traži načine kako zaustaviti njegovo raskrinkavanje. Tako je i sada prouzročio veliku pomutnju i širi laži. Muzej Hrvatski Areopag, barem to je točno preneseno u medijima, nema osobite veze s međureligijskim dijalogom. Kao i Areopag u Ateni, na kojemu je sv. Pavao naviještao „nepoznatog Boga“, usred raznih idola, Muzej Hrvatskog Areopaga na Svetoduškom brežuljku čini isto, naviješta Isusa Krista usred idolatrije suvremenog svijeta kojoj su izloženi upravo kršćani. Muzej je u službi naviještanja Isusa Krista i zato mu baš pripada mjesto u zvoniku u koji je postavljen. Muzej započinje izvješćem o padu u grijeh Adama i Eve, podlom prevarom Đavla, koji ni danas ne prestaje iskrivljavati slike o Bogu, makar na sofisticiranije i perfidnije načine. A završava s Knjigom Otkrivenja i finalnim porazom Đavla kojemu Bezgrešna gazi glavu u liku zmije.
U središtu Muzeja je lik talijanske redovnice s. Marije Laure Mainetti (1939.-2000.), koju su ubile tri maloljetnice u čast Sotoni, a papa Franjo će ju baš na dan 6. lipnja 2021. proglasiti blaženom, radi čega toga dana i mi otvaramo spomenuti Muzej pod njezinom zaštitom. U postupku je pribavljanje relikvije ove nove blaženice kojoj preporučamo sve one koji su zalutali u okultizam i poganske prakse, jer je ona molila za tri maloljetnice koje su je ubijale, svaka sa 6 uboda nožem. Ovo su vrlo ozbiljne tvari na koje treba upozoravati jer su stvarnost a ne znanstvena fantastika!
Muzej je osmišljen kao temeljiti ispit savjesti protiv prve Božje zapovijedi koju mnogi vjernici u ispovijedi izostavljaju, uvjereni da se o nju nisu ogriješili. Ovaj Muzej je prava galerija grijeha u kojoj se posjetitelj može prepoznati i shvatiti da mnoge stvari s kojima možda koketira, ili ih konzumira, baš i nisu duhovno bezazlene kako se predstavljaju na izvana. Sile zla su stvarnost, i Đavao ima svoje službenike, ali Bog je jači.
Poruka Muzeja je snažan poticaj da se kršćanin odvaži krenuti putem kršćanskog savršenstva i odloži svoje idole, talismane i amajlije, baš kao što su to učinili i mnogi prije njega.
Dosadašnji posjetitelji otišli su pod dojmom radosne vijesti o Isusu Kristu Spasitelju sa željom da što više ljudi pogleda ovu izložbu, baš zato što je edukativna, o čemu su svoje dojmove zapisali i u knjigu na izlazu.
Molio bih sve dobronamjerne i istinoljubive vjernike da ne pomognu Đavlu stvaranjem meteža prije nego sami posjete Muzej i uvjere se o čemu je stvarno riječ. „Istina će vas osloboditi.“ (Iv 8,32)
Fra Josip Blažević”

Izvor: Hrvatska katolička mreža

Izvorni autor: fra Josip Blažević

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.