Dužnosnik proruske uprave u Hersonu ubijen u eksploziji bombe

24.06.2022. 14:33:00

LONDON, (Hina/Reuters) - Viši dužnosnik uprave koju je Rusija uspostavila u okupiranoj ukrajinskoj pokrajini Herson ubijen je u navodnom atentatu u petak, rekao je zamjenik voditelja te uprave za Reuters.

Dmitrij Savlučenko, voditelj odjela za obitelji, mladež i sport hersonske vojno-civilne uprave, ubijen je u eksploziji bombe.

Ruska novinska agencija TASS je objavila da se u gradu Hersonu, pokrajinskom središtu gdje je došlo do eksplozije, nalaze dva izgorjela automobila i da su prozori jedne od četverokatnih kuća razbijeni.

Savjetnik ukrajinskog guvernera Hersona je za ukrajinski javni servis Suspilne rekao da je atentat "uspješan posao partizana", kojim su rukovodile ukrajinske oružane snage.

Herson je smješten sjeverozapadno od anektiranog Krima, a okupiran je u prvom tjednu ruske invazije na Ukrajinu, koja je započela u veljači. Velik dio lokalnog stanovništva je otišao.

Redoviti građanski prosvjedi održavali su se u toj pokrajini u prvim tjednima okupacije, koji su ugušeni.

Otada su objavljena nepotvrđena izvješća o rastućoj partizanskoj aktivnosti usmjerenoj protiv uprave, koju podržava Rusija.

Ukrajinski su mediji 18. lipnja izvijestili da je lokalni upravitelj zatvora, koji se pridružio proruskoj upravi, ranjen u eksploziji bombe.

Ukrajinska vojska je 20. lipnja rekla da su dvojica ruskih vojnika ubijeni i da je jedan ranjen u pucnjavi u priobalnom ugostiteljskom objektu u gradu Hersonu.

(Hina)

Izvorni autor: HINA/Foto:N1/CNN

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.