Dužnosnik umješan u aferu s Josipom Rimac ostao bez nekoliko fotelja

03.09.2020. 18:05:00

Vlada je u četvrtak na zatvorenome dijelu sjednice razriješila Domagoja Validžića dužnosti predsjednika Upravnog vijeća Energetskog instituta Hrvoje Požar, kao i dužnosti člana Upravnog vijeća Agencije za ugljikovodike

Također, izvan snage je stavljena Odluka o zastupanju Vlade Republike Hrvatske u Skupštini društva Hrvatski operator tržišta energije d.o.o., od 26. listopada 2017., kojom je Validžić bio imenovan članom te Skupštine, priopćila je Vladina Služba za odnose s javnošću.

Validžić je bivši pomoćnik ministra zaštite okoliša i energetike, koji je razriješen prošloga tjedna s te funkcije jer je obuhvaćen proširenjem istrage protiv bivše državne tajnice Josipe Rimac.

Validžić je s Rimac u tazbinskom odnosu, a navodno ga se tereti za pogodovanje u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike da se tvrtki Lager osigura što veća otkupna cijena struje. 

Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice također odlučila da se, sukladno Sporazumu o osnivanju Hrvatskog odbora za produktivnost i konkurentnost, kao predstavnici Vlade iz reda ministara za članove toga Odbora imenuju Zdravko Marić, Josip Aladrović, Radovan Fuchs i Tomislav Ćorić.

Izvor: tportal.hr/Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Izvorni autor: L. F./Hina

Autor: