Dva potresa u Jadranskom moru, jedan kod Velike Gorice

15.04.2021. 10:23:00

Potres magnitude 3,5 po Richteru pogodio je Jadransko more, a epicentar je bio 114 kilometra južno od Splita, javio je EMSC. Potres se dogodio u 6.33 sati.

Podsjetimo, prema podacima EMSC-a, potres se dogodio i 40 minuta iza ponoći u Jadranskom moru. Magnituda potresa bila je 3.3 prema Richteru, a epicentar je bio samo 7 kilometara istok-jugoistočno od Stona.

Osjetio se i na području Dubrovnika, Trebinja, Neuma.

Seizmolog Krešimir Kuk kazao je za Večernji list da se posljednjih dana bilježe ovakvi potresi na području Dalmacije te da dalje prate situaciju.

“To su samo potresi slabih jačina”, kazao je Kuk.

Potres jačine 2,5 stupnjeva po Richteru zatresao je središnju Hrvatsku, a epicentar je bio kod Pokupskog. Ovo je bio drugi potres jači od 2 stupnja koji je u srijedu zatresao to područje. Seizmološka služba RH objavila je nešto kasnije da je potres bio nešto jači, točnije da je iznosio 2,5 stupnja po Richteru, s epicentrom kod Pokupskog. EMSC je objavio da je epicentar bio 24 kilometra južno od Velike Gorice, na dubini od dva kilometra.

Izvor: narod.hr/PDN/Foto: Thinkstock

Izvorni autor: narod.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.