Dva požara kod Šibenika spojila se u jedan, vatrogasni zapovjednik: Situacija je teška!

02.08.2022. 16:22:00

U Šibeniku su izbila tri požara na trima lokacijama. Sve vatrogasne snage izašle su na teren. Policija regulira promet. Požar na magistrali trenutno gase 102 vatrogasca, 4 kanadera i 3 air tractora, priopćeno je iz županijskog Centra 112.

'Imamo tri odvojena požara. Jedan na križanju za Jadriju, kod jadranske magistrale, drugi za križanje za Srimu i Vodice. Sve raspoložive snage su na terenu, u pomoć su pozvani i kanaderi. Istovremeno imamo i treći požar u zaleđu Šibenika, predio Dubrava, javljaju šibenski vatrogasci, prenosi 24sata.

Županijski vatrogasni zapovjednik Darko Dukić oko 14.30 izvijestio je kako su se dva požara na magistrali spojila u jedan. 'Situacija je dosta teška, zapadni vjetar nosi vatru prema Benkovačkoj cesti. Na terenu su četiri kanadera, radimo što možemo', rekao je Dukić, a prenosi Šibenik.in.

Zbog nesmetanog rada vatrogasaca zatvorena je i Benkovačka cesta od Jadranske magistrale do skretanja za Vodice, priopćeno je iz šibenske policije.

Na požarište su, kako su izvijestili iz Ministarstva obrane, došla tri kanadera i jedan air traktor.

Požar kod skretanja za Jadriju, u blizini Šibenika izbio je nešto prije 12 sati. 'Vatrogasne snage izašle su na teren, u gužvi smo i to je sve što vam u ovom trenutku možemo kazati', rekli su u Županijskom centru 112 za portal ŠibenikIN.

Policija je na terenu radi regulacije prometa, kazao je Šime Pavić, glasnogovornik šibenske policije. Prema riječima zapovjednika JVP Vodice, Ivana Begića, zatvorena je vodička obilaznica prema klubu Hacienda.

Osim požara kod Vodica, jedan je helikopter Mi-8 MTV1 iz sastava Hrvatskog ratnog zrakoplovstva sudjelovao u gašenju požara na području Karlobaga i Siljevog Brda u Ličko-senjskoj županiji, izvijestio je MORH.


Izvor: tportal.hr/Foto: ŠibenikIN/ Marko Podrug

Izvorni autor: I.V.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.