‘DVA SRCA KUCAJU KAO JEDNO’ Dodik otrčao Vučiću po pomoć i zaštitu: Nova srpska vlada ide u Banja Luku

15.04.2022. 16:14:00

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u petak u Beogradu sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom.

Njihov sastanak održao se samo dan nakon što se Vučić sastao s visokim predstavnikom za BiH Christianom Schmidtom, koji je netom prije toga pribjegao upotrebom Bonskih ovlasti vezano za Dodika, budući je ovaj rekao u četvrtak kako neće poštovati odluku Visokog predstavnika kojom je suspendiran Zakon o nepokretnoj imovini RS.

Schmidt je tako Dodiku poručio “da ne vodi politiku kao parni valjak”, ali i to da, kada “sudac svira kraj, treba stati”, o čemu više možete pročitati OVDJE.

‘Srpski narod je u teškoj poziciji’

O Dodikovom posjetu Vučiću oglasio se odmah po završetku sastanka sam predsjednik Srbije, koji je na Instagram profilu buducnostsrbijeav objavio:

“Veze Republike Srbije i Republike Srpske nikada nisu bile snažnije i nitko ih nikada neće moći poremetiti. Razgovarali smo o svim važnim pitanjima, razumjeli težinu pozicije u kojoj se srpski narod danas nalazi i dogovorili podršku Srbije Republici Srpskoj, kako ekonomsku, tako i u svim drugim oblastima. Mir i stabilnost regije su osnovni interes Srbije i Srpske, kao i jedinstven stav o važnim političkim pitanjima za Zapadni Balkan, ali i Europu.

Prva zajednička sjednica nove Vlade Srbije u Banja Luci

Predsjednik Dodik prenio je predsjedniku Vučiću da se na njega i Republiku Srpsku vrše veliki pritisci po pitanju unutarnje političke situacije u BiH, dok je Vučić rekao da Srbija neće i ne može prihvatiti primjenu Bonskih ovlasti, niti uvođenje sankcija rukovodstvu Republike Srpske, te da će raditi na daljnjoj pomoći narodu RS, uz poštovanje integriteta Srpske u okviru BiH.

Vučić i Dodik dogovorili su da po formiranju nove Vlade Srbije, prva zajednička sjednica bude održana u Banja Luci.

Izvor: dnevno.hr/Foto: Screenshot/Instagram

Izvorni autor: L.B.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.