Dva suca i Drago Tadić idu u istražni zatvor, sudac Krušlin pušten na slobodu

10.06.2021. 18:40:00

U 16 sati počelo je ročište na kojem se odlučivalo o pritvoru za tri uhićena suca i Dragu Tadića.

Uskok je, podsjetimo, pokrenuo istragu protiv trojice osječkih sudaca Darka Krušlina, Zvonka Vekića, Ante Kvesića, braće Zorana i Zdravka Mamića te poduzetnika Drage Tadića zbog primanja i davanja gotovo pola milijuna eura mita, trgovanja utjecajem te davanja mita za trgovanje utjecajem.

Uz istragu pokrenutu nakon izvida u kojima je uz policiju sudjelovao i tzv. porezni Uskok, tužiteljstvo je za svu šestoricu zatražilo određivanje istražnog zatvora. O tome će na ročištu koje bi trebalo početi iza 16 sati odlučivati sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda.

Odvjetnik je rekao da Drago Tadić ide u istražni zatvor.

“Drago Tadić ide u istražni zatvor”, rekao je njegov odvjetnik.

Ljubo Pavasović Visković je rekao da njegov klijent Darko Krušlin pušten na slobodu.

Ante Kvesić također ide u istražni zatvor.

Novinarima se obratila zamjenica ravnateljice USKOK-a

“Odluka o traženju izručenja ide tek po odluci USKOK-a o žalbi. Sudac je odbio prijedlog da se protiv njih zatraži istražni zatvor. Protiv Mamića se nije tražio istražni zatvor jer je u drugim spisima za njih već određen istražni zatvor i postoji tjeralica. Postoji zakon koji kaže da ako istražni zatvor iz drugih predmeta nije konzumiran, a to je slučaj kod braće Mamić, praksa je Vrhovnog suda da ne postoji razlog da se ne donese novo rješenje o istražnom zatvoru. Tako da smatramo da postoje razlozi za žalbu”, rekla je Ksenija Krizman, zamjenica ravnateljice USKOK-a.

“Da bi se tražilo izručenje, treba biti doneseno rješenje o istražnom zatvoru. Vidjet ćemo kakva će biti odluka po žalbi”, rekla je Krizman.

“Postoji rješenje o istražnom zatvoru za Mamića u drugom postupku. Ono je na snazi. Da braća Mamić dođu u Hrvatsku, oni bi išli u istražni zatvor. To nema veze s ovim postupkom”, kazala je.

“Tražili smo da se za ovaj postupak zatraži istražni zatvor, a onda ide cijela procedura. O nagodbi u ovom trenutku nema govora. Sad slijedi istraga, ispitivat će se svjedoci, dug je put do nekakve odluke hoće li i kada biti donesena optužnica, a onda i postoje li neke mogućnosti, to nije nešto o čemu se razmišljalo”, dodala je Krizman.

Izvor: n1/ Foto: n1

Izvorni autor: N1 Info

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.