DVOSTRUKA MJERILA Maja Grba-Bujević prigovarala djelatnicima Hitne na božićnim videu u kojem nemaju maske. Oni izvukli sva njena druženja bez maski: ‘Sram i stid nek Vas bude Majo’

29.12.2021. 09:40:00

Djelatnici Hitne ovih su dana objavili božićni video u kojem se izmjenjuju fotografije djelatnika Hitne diljem Hrvatske.

“Ovo je samo dio kolega koji nemaju beneficirani radni staž. Ovo je samo dio kolega koji su se sjetili, ili uopće od posla stigli poslati fotografiju s radnog mjesta. Ovo je samo dio, ili bolje da kažem kap u moru djelatnika u zdravstvu koji su i koji će još nebrojeno blagdana provesti sa svojom drugom obitelji, tj. radnim kolegama. Možda zvuči pretenciozno tražiti beneficije, međutim u našim rukama su vaši, a i naši životi. Mi smo ti koji na Zemlji pokušavamo ljude održati živima i zdravima.  Mislimo da je red da vlada RH, Vili Beroš, Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, Andrej Plenković, Maja Grba Bujević, Sabor RH i ostali progledaju i daju nam napokon i beneficije i skraćeni radni vijek. Kolegicama i kolegama mirne smjene želimo mi sa stranice HITNA uživo 194”, piše u opisu videa.

Nakon toga ravnateljica Hitne pomoći, HDZ-ovka Maja Grba-Bujević, poslala je dopis djelatnicima Hitne pomoći u kojem im je prigovarala zbog kršenja mjera.

“Unatoč svakodnevnom informiranju javnosti o tome kako se zaštititi i ograničiti širenje covida-19, neki djelatnici HMS zanemarili su preporuke i tijekom božićnih blagdana snimili fotografije koje su se proširile u medijima. Preporuke i smjernice za ponašanje tijekom pandemije odnose se na građane i djelatnike u zdravstvu jednako. Vjerujem da je djelatnike ‘ponio’ blagdanski duh i da su došli u iskušenje pokazati zajedništvo i predanost službi i u vrijeme blagdana, no bez nošenju maski i poštivanja fizičke distance. Međutim, sada je vrijeme da budemo mirni, distancirani te ostanemo sigurni. Poruke na kojima inzistiramo cijelo vrijeme proturječne su našim vlastitim postupcima, a nepromišljeni istupi umanjuju sav onaj rad i trud koji je Hitna medicinska služba pokazala tijekom ove krize, zauzevši tako sam vrh medu europskih zemljama najboljim funkcioniranjem tijekom pandemije covida-19. Molim da podsjetite djelatnike da ovo blagdansko vrijeme s obzirom na okolnosti. moramo obilježavati drugačije te apeliram da se ovakve i slične situacije ne ponavljaju”, napisala je Maja  Grba-Bujević.

 

Ubrzo je na Facebook stranici Hitna uživo 194 ubrzo je osvanuo odgovor u formi novog videa.


“Zahvaljujemo ravnateljici HZHM i saborskoj zastupnici što prati našu stranicu. Znači da radimo dobar posao. Primijetili ste da je u ime HZHM poslala “PRIMJEDBU” zavodima u RH. To je domet HZHM kao takvog, poslati primjedbu. Međutim ravnateljica Maja Grba je imala 12 godina za urediti HEMS -NIJE GA UREDILA NI BLIZU. Imala je 12 godina da uredi T2 timove -NIJE IH UREDILA NI BLIZU. Imala je 12 godina da uvede pomorsku hitnu -NIJE JE UVELA.




Od kada je saborska zastupnica imala je priliku govoriti o statusu hitnjaka i boriti se za bolji status i uvjete -NIJE TO UČINILA. Na kraju proziva djelatnike koji su ili cijepljeni ili testirani za kratko druženje radi fotografije. Sram i stid nek Vas bude Majo. Uostalom evo i kratki video gdje se lijepo vidi kako se ravnateljica koja proziva djelatnike također ne drži tih istih mjera i distanci.

U kulturnom svijetu to se zove licemjerje”, napisali su.

Izvor: dnevno.hr/Foto:Pixell

Izvorni autor: Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.