EKSKLUZIVAN I NIKAD OBJAVLJEN DOKUMENT: Na današnji dan, prije deset godina, izvršen je pretres domova i privođenje hrvatskih branitelja bliskih obrani generala Gotovine!…

09.12.2019. 20:15:00

Upornim zahtjevima odvjetnika Mišetića, oduzeta računala i ostali predmeti su zapečatirani i odloženi u prostorijama MUP-a, te vraćeni tek nakon godinu dana...

Na današnji dan, prije deset godina, izvršen je pretres domova i privođenje hrvatskih branitelja bliskih obrani generala Gotovine, ali i službenih članova odvjetničkog tim obrane u potrazi za famoznim topničkim dnevnicima za koje se znalo da ne postoje, ali su bili zadnja šansa tužiteljstva za potvrdom točaka iz optužnice…

Naime, kako je padala jedna po jedna točka optužnice, jer je obrana dokazala da nije bilo civilnih zrtava koliko je tužiteljstvo navodilo, da je u samom Kninu poginula samo jedna osoba, da Knin nije spaljen i uništen, pokušalo se putem nepostojećih dokumenata potvrditi neselektivno granatiranje Knina.

Osim bliskih prijatelja, na udaru se našao i dio odvjetnickog tima i istražitelji obrane koji su uredno prijavljeni sudu, te time i imali zaštitu kao i tužiteljstvo i njegovi timovi.

Tek nakon sto su Gotovina i Markač odbili biti nazočni u sudnici dok traje represija na njihov tim, Haški sud je izdao nalog Hrvatskoj državi da prestane sa daljnjim postupanjima prema članovima tima, te im omogući zaštitu u daljnjem radu.

Iako smo po pravilima Haškog suda trebali imati istu zaštitu od strane Države kao i istražitelji Haškog tužiteljstva koji su godinama rovarili po Hrvatskoj u potrazi za dokumentima koji bi iši njima u korist, to nije bio slučaj.

Kako je tih dana Hrvatska dostavljala Haškom tužiteljstvu sve što je našla , postojala je bojazan da bi se time i korespodencija odvjetnika i istražitelja obrane našla u rukama Haškog tužiteljstva.

Upornim zahtjevima odvjetnika Mišetića, oduzeta računala i ostali predmeti su zapečatirani i odloženi u prostorijama MUP-a, te vraćeni tek nakon godinu dana.

Eto, da se sjetimo i tih dana, napisao je brigadir u miru Jozo Ribičić, jedan od progonjenih u vrijeme žestokog progona generala Ante Gotovine…

Izvor: Braniteljski-portal.com

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.