EKSKLUZIVNO Koronavirus u koprivničkom staračkom domu, jedna osoba završila u bolnici

09.04.2020. 12:06:00

Štićenica Doma za starije i nemoćne u Koprivnici zaražena je koronavirusom, ekskluzivno doznaje Glas Podravine i Prigorja.

Radi se o ženi rođenoj 1938. godine koja je trenutno smještena u koprivničkoj bolnici. Žena je otprije teže bolesna, a stanje joj se počelo pogoršavati prošlog petka, potvrdila nam je Vesna Križan, ravnateljica županijskog Doma.

– Čim smo saznali da je nalaz pozitivan, obavijestili smo sve službe, od Zavoda za javno zdravstvo, do Ministarstva. Tijekom dana djelatnici Zavoda će stići u Dom i uzeti potrebne briseve – kazala je ravnateljica.

U cijeloj situaciji pozitivno je to što se štićenica nalazila u jednokrevetnoj sobi i nije imala velik broj kontakata.

– Držali smo se svih mjera. Dom je zatvoren za posjete, naši štićenici nisu izlazili, ni okupljali se. Ne radi ni restoran, nego se hrana štićenicima dostavlja u sobe. Nitko od djelatnika nije zaražen, ni bolestan. Jedna je djelatnica nedavno bila bolesna i odmah je otišla na bolovanje, no nalaz na koronavirus bio joj je negativan. Kako je do ove zaraze moglo doći, zaista ne znam – kazala je V. Križan.

 

Izvor: glaspodravine.hr/Foto: Tihana Hleb

Izvorni autor: Glas Podravine i Prigorja

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.