EKSPLOZIJA KORONE U ISTRl: Čak 27 novih slučajeva, danas opet novi rekord?

20.08.2020. 13:08:00

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 320 uzoraka briseva (155 za administrativne potrebe) na COVID-19, od kojih je 27 pozitivno.

U 18 slučajeva radi se o osobama iz mjera samoizolacije, bliski kontakti s pozitivnim osobama, a povezani su s ranije izvještavanim događajima (objekt za preradu i prodaju mesa, predškolske ustanove u Puli i Vrsaru). Kod 3 osobe radi se o uvezenim slučajevima (poslovni boravak u Republici Srbiji i boravak na području srednje Dalmacije). Za 6 osoba u tijeku je epidemiološka obrada. Izliječena je 1 osoba. Trenutno je 49 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 170 osoba, javlja N1.

To je posebno problematično jer je Istra ove godine privukla najviše turista od svih hrvatskih regija, jer je imala razmjerno malen broj zaraženih i blizu je zapadne granice Hrvatske pa je do nje lako doći automobilom. Taj podatak će svakako doprinijeti odluci zapadnih država koje još dvoje hoće li Hrvatsku staviti na crvenu listu.

Devet novozaraženih osoba danas je i susjednoj u Primorsko-goranskoj županiji. Novozaražene osobe su mlađe životne dobi.

Osmero njih su povratnici s godišnjeg odmora, uglavnom po Dalmaciji, a jedna je osoba došla iz Austrije.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto:needpix.com Rovinj

Izvorni autor: N1

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.