'ELEGANTNO' RJEŠENJE OGRANIČENJA ZA NECIJEPLJENE Bez Covid potvrde nećete moći ni u bolnice ni u šoping centre

03.07.2021. 08:59:00

Cjepivo protiv Covida neće postati obvezno, niti su u planu bilo kakve izmjene zakona kojima bi se to omogućilo, ali osobe koje neće imati Covid digitalnu potvrdu bit će itekako ograničene.

Kako su za Jutarnji list rekli iz Nacionalnog stožera civilne zaštite, sve se može "elegantno" riješiti tako da se primjerice u bolnice uvede obveza da svaka osoba koja ulazi u zdravstvenu ustanovu, bila ona zaposlenik ili pacijent (naravno izuzev hitnih slučajeva) mora imati Covid digitalnu potvrdu.

U prijevodu, ako kao zaposlenik nisi cijepljen ili nisi prebolio bolest, da bi došao na posao morao bi se testirati svakih 48 sati. Ako si pacijent, a nisi hitni, bez potvrde nema ulaska u bolnicu.

Izvor: Direktno

Izvorni autor: bl, Jutarnji list/foto: Igor Kralj/Pixsell

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.