Engleski navijači oduševljeni HNS-om: Tako se to radi, a ne ovi naši beskičmenjaci

11.06.2021. 12:32:00

Hrvatska javnost nije komentirala ovaj potez, ali Englezi su oduševljeni.

Hrvatski nogometni savez jučer je priopćenjem objasnio svoj i stav igrača hrvatske reprezentacije o klečanju u znak potpore pokretu Black Lives Matter na utakmicama Eura.

Ukratko, HNS je rekao kako to nije u hrvatskoj kulturi te tako objasnio zašto to nisu učinili protiv Belgije i dodao kako naši reprezentativci neće klečati ni na Wembleyju na susretu Hrvatske Engleske.

Jučerašnji HNS-ov potez bio je reakcija hrvatskog saveza na upite stranih medija o stajalištu o toj temi pa su svoj službeni odgovor protokolarno proslijedili i domaćim medijima. Naša javnost nije imala nikakvu reakciju na taj potez, međutim stranci, osobito dio engleskih navijača, divi se potezu našeg saveza.

Hrvati imaju kičmu

"Hrvatska neće klečati na Wembleyju jer njihovi igrači imaju kičmu za razliku od ovih naših beskičmenjaka", piše jedna engleska navijačica na Twitteru.

"Englez sam, ali navijat ću za Škote, Hrvate i sve ostale reprezentacije koje neće klečati uoči utakmica Europske reprezentacije", komentira drugi engleski fan.

"Inače navijam za Englesku, ali za ovog Southgatea i Englesku neću, želim da Hrvatska pobijedi", piše jedan stariji gospodin.

Engleska reprezentacija odabrala je klečati uoči utakmica Eura, a tamošnja javnost duboko je podijeljena kad je o tome riječ. Dio podržava taj pokret, dio se žustro bori protiv njega, do te mjere da su spremni zviždati vlastitim igračima kad kleknu na terenu…

Izvor: gol.hr/Foto: Drago Sopta/HNS

Izvorni autor: gol.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.